Un pacient infectat cu virusul HIV a reușit să scape de el și să se însănătoșeasacă

Un pacient infectat cu virusul HIV a reușit să scape de el și să se însănătoșeasacă

Un bărbat de 44 de ani din Marea Britanie ar putea fi primul bolnav de HIV din lume care a reușit să scape de necruțătoarea boală. Ultimele analize la care a fost supus acesta nu au reușit să detecteze virusul în interiorul organismului său. El a fost tratat cu o nouă terapie care se află în stadiu experimental și care este formată din două faze.

Doctorii care l-au tratat au spus că este destul de devreme ca să se pronunțe asupra reușitei tratamentului, însă că progresul spre însănătoșire pe care l-a înregistrat britanicul este unul remarcabil. Pacientul face parte dintr-o serie inițială de 50 de oameni asupra cărora se testează noul tratament. Terapia este unică deoarece caută și distruge celulele HIV din fiecare parte a corpului, chiar și pe cele adormite pe care tratamentele disponibile în acest moment pe piață nu le pot eradica.

Testele clinice care au ajuns în faza testării pe oameni sunt rezultatul muncii doctorilor de la Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge și Colegiul Imperial din Londra. Bărbatul care nu a fost numit spune că a participat la acest test pentru a putea ajuta pe toată lumea care este bolnavă de HIV, notează publicația The Independent.

Virusul HIV (Human Immunodeficiency Virus) atacă sistemul imunitar al bolnavului și se transmite în principal prin intermediul actului sexual sau prin intermediul acelor folosite și infectate. Acesta distruge celulele de tip T, care sunt esențiale în lupta organismului împotriva bolilor. Asta înseamnă că și o banală răceală te poate omorî dacă ești bolnav într-un stadiu avansat.

Aproximativ 36,7 milioane de oameni sunt bolnavi de HIV, la nivel mondial, iar terapiile disponibile pe piață în acest moment pot doar controla boala, nu o pot și învinge. Noul tratament experimental duce lupta împotriva HIV la următorul nivel și s-a constatat că este capabil să distrugă orice urmă de virus din organism.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: