Cum arată cea mai nouă poveste cu Harry Potter, scrisă de un calculator

Cum arată cea mai nouă poveste cu Harry Potter, scrisă de un calculator

Inteligența artificială își arată încă o dată capacitățile, cea mai nouă reușită fiind legată de universul magic al lui Harry Potter.

Noile inteligențe artificiale sunt folosite într-o mulțime de moduri, pentru a picta, pentru a crea fotografii sau pentru a-i face de râs pe cei mai buni jucători de Go.

Echipa de la Botnik Studios a antrenat o inteligență artificială care să scrie povești. Aceasta s-a folosit de ceea ce a învățat din cărțile Harry Potter pentru a crea un nou capitol.

Cei de la Botnik și-au împărtășit creația prin intermediul unui tweet, pe care îl poți vedea mai jos. Aceștia explică faptul că au fost folosite tastaturi predictive, antrenate cu cele șapte cărți din seria Harry Potter. Antrenamentul este un element cheie pentru astfel de inteligențe artificiale, acestea învățând pentru a încerca apoi să creeze o versiune proprie de conținut.

În cazul de față, vorbim despre o poveste denumită ”Harry Potter și portretul a ce părea o grămadă mare de cenușă”. AI-ul mai are de lucrat la titluri, din ce vedem.

Povestea scrisă de inteligența artificială are doar trei pagini. Totuși, dacă nu știi despre ce e vorba, ai putea crede că citești o povestioară scrisă de un autor real, însă nu de J.K. Rowling. Limbajul este destul de distractiv, iar dincolo de tendința către proză pompoasă, AI-ul ar putea deveni un scriitor de ficțiune bun.

Deși e amuzant de citit, micul capitol arată că există un impediment real în capacitățile inteligenței artificiale: povestea nu ajunge undeva anume. Propozițiile au destul de mult sens încât să înțelegi despre ce e vorba, dar nu există un fir narativ solid pe care să-l poți urmări.

Povestea completă poate fi citită aici.