Google te trimite în spațiu să vezi Stația Spațială Internațională

Google te trimite în spațiu să vezi Stația Spațială Internațională

Google Street View a ajuns în spațiu. Astfel, orice persoană conectată la internet poate explora virtual Stația Spațială Internațională (ISS) care orbitează Pământul la 400 km înălțime medie. Aceasta este prima colecție de astfel de imagini Street View. 

Oamenii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS și două vehicule andocabile, SpaceX Dragon și Orbital Cygnus. Poți accesa colecția de imagini aici. Aceasta va fi prima colecție Street View cu adnotări, o funcționalitate disponibilă până acum doar în muzeele de pe Google Art & Culture. Pe măsură ce te plimbi prin modulele ISS pe Google Maps poți vedea note care explică aspecte precum: zona unde astronauții fac antrenamente fizice, ce tip de alimente mănâncă sau unde desfășoară experimentele științifice.

stația spațială internațională

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA și Agenției Spațiale Europene (ESA). Imaginile au fost realizate cu aparate DSLR și alte echipamente deja existente la bord. Fotografiile Street View de pe SSI au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la ESA. Pentru a putea vizualiza imaginile Street View de pe SSI din Google Maps trebuie să cauți Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va apărea o opțiune de a „vizita” virtual Stația.

Modul în care e realizat accesul este unul deosebit și simbolic. El are rolul de a te lansa pe orbită, pentru a da o impresie artisitică experimentului. După ce a introdus planeta Marte în Earth, Google a trecut apoi și la cartografierea lunii, pe aceeași platformă. SSI beneficiază de primul Street View din afara planetei noastre.