Google se aliază cu H&M pentru a crea haine pe gustul tău [VIDEO]

Google se aliază cu H&M pentru a crea haine pe gustul tău [VIDEO]

Cel mai în vogă creator de modă de la următorul Festival de Modă ar putea fi smartphone-ul tău, asta mulțumită proiectului Data_Dress.

Casa de modă digitală Ivyrevel, a celor de la H&M, lucrează la o colaborare cu Google, numită ”Data_Dress”. Proiectul are la bază o aplicație Android care învață despre utilizator și îi poate proiecta o piesă de îmbrăcăminte personalizată, conform Mashable. Această inițiativă este parte a proiectului Coded Couture a celor de la Ivyrevel.

„Suntem pe cale să schimbăm industria de modă prin faptul că luăm în calcul personalitatea clientului în procesul de creare cu ajutorul unei tehnologii de date”, menționează Aleksandar Subosic, unul dintre fondatorii Ivyrevel. „Proiectul Data_Dress le permite femeilor din întreaga lume să comande o piesă de îmbrăcăminte confecționată doar pentru ele și care reflectă modul în care își trăiesc viața”.

Aplicația Data_Dress poate fi folosită cu ușurință. Aceasta se folosește de Snapshot API, o funcție a celor de la Google care monitorizează pasiv întreaga activitate zilnică și stilul de viață al utilizatorului. Pe baza acestora, aplicația colectează informațiile precum locația, tipul de activitate pe care acesta o întreprinde -precum mers, stat, alergat- și condițiile meteorologice ale zonei în care se află.

Astfel, din simplul fapt că îți vei lua telefonul cu tine timp de o saptămână, indiferent unde ai merge, aplicația învață despre modul tău de viață și îți creează, folosindu-se de tehnologia celor de la Google, o îmbrăcăminte care să fie în conformitate cu preferințele tale. Aplicația este atât de eficientă încât îți poate proiecta o rochie confecționată dintr-un anumit tip de material, cu o broderie aparte, putând să-ți personalizeze totul, de la forma siluetei, la tipul de textură pe care îl preferi. La final, vei putea achiziționa produsul final de pe site-ul Ivyrevel.

Proiectul Data_Dress al celor două mari companii se află în prezent în lucru, fiind testat de unii dintre cei mai mari creatori de modă, printre care se numără și Kenza Zouiten, una dintre fondatoarele Ivyrevel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: