Cum vrea compania care controlează Google să schimbe orașele

Cum vrea compania care controlează Google să schimbe orașele
Nicoleta Apostol
20:00 19.10.2017

Google, compania care a construit cam orice, de la motoare de căutare la mașini autonome, încearcă să construiscă un oraș al viitorului.

Sidewalk, o companie de inovare urbană deținută de compania Alphabet, se alătură echipei din Toronto pentru a începe planificarea unui cartier proiectat pentru viața urbană a secolului XXI. Sidewalk va investi 50 de milioane de dolari într-o fază inițială de planificare și testare pilot. Alphabet a promis, de asemenea, să relocheze sediul Goolge din Canada în noul cartier, numit Quayside, aflat pe malul mării din Toronto. Google are aproximativ 1.000 de angajați în Canada.

Laboratoarele Sidewalk intenționează să facă totul ca la carte: de la reducerea poluării, timpii de navetă, până la reciclarea și îmbunătățirea vremii. Ea prevede reducerea impactului vântului, creșterea umbrelor în zilele însorite și blocarea ploii, datorită designului inteligent al clădirilor.

Într-o propunere ambițioasă, Sidewalk a promis să facă vremea mai prietenoasă, pentru ca oamenii să se bucure de mare. De asemenea, laboratoarele consideră că pot reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 73%, consumul de apă potabilă cu 65% și reciclarea deșeurilor cu 90%.

Transportul va fi prioritar și va fi împărțit între mers pe jos și biciclete și vehicule electrice. „Aceasta nu este o activitate aleatorie din perspectiva noastră”, a declarat Eric Schmidt, președintele Alphabet. „Aceasta este culminarea a 10 ani de gândire despre modul în care tehnologia poate îmbunătăți calitatea vieții oamenilor”.

Sidewalk descrie cartierul ca fiind construit nu de la sol în sus, ci de la internet în sus. Vor exista rețele de comunicații de mare viteză, precum și conectivitate pe distanțe lungi și în bandă largă. Aceasta din urmă este esențială pentru introducerea senzorilor în spații și clădiri publice pentru a raporta date despre mediu, cum ar fi nivelul monoxidului de carbon, zgomot, vibrații și temperatură.

Sursa: CNN
loading...