Google Maps te trimite de acum și în spațiu

Google Maps te trimite de acum și în spațiu

Dacă ți-ai dorit vreodată să explorezi corpurile planetare ale sistemului nostru solar, Google  s-a gândit la o modalitate simplă pentru tine.

Google Maps vine cu o alternativă la călătoriile propriu-zise în spațiu. Astfel, poți intra în browser, să accesezo Google Maps și să micșorezi imaginea de pe Terra până când ajungi în spațiu.

Google a colaborat cu artistul astronomic Björn Jónsson pentru a aduna unele dintre hărțile corpurilor cerești, dar și cu NASA și Agenția Spațială Europeană. Așadar, dacă ai câteva momente libere, deschide un browser, accesează-ți locația curentă în Google Maps, intră în modul satelit și dă zoom până când ai părăsit planeta și ai ajuns în spațiu.

via GIPHY

Unele dintre corpurile adăugate recent includ lunile lui Saturn, cum ar Enceladus, Titan și Mimas. S-ar putea să-ți amintești că sonda spațială Cassini, care și-a încheiat recent misiunea și s-a aruncat în Saturn. În timpul misiunii sale, care a durat 22 de ani, Cassini a trimis înapoi aproape jumătate de milion de imagini. Astfel, vei fi un adevărat astronaut călătorind pe sateliții Dioni, Iapetus sau pe lunile Europa, Ganymede și Io.

[readmore]

Pe lângă uimitoarea planetă Saturn, mai există câteva corpuri interstelare care te așteaptă să arunci un ochi. Google a adăugat, de asemenea, planete pitic, ca Pluto și Ceres, dar și planeta Venus. Odată ce ai intrat cu Google Maps în spațiu, poți roti obiectele, poți obține mai multe informații despre fiecare în parte și poți să te apropii mai mult de ele.

Una dintre locațiile preferate ale oamenilor care au încercat deja Google Maps în spațiu este Stația Spațială Inetrnațională, care a fost adăugată în iunie în Street View în hărțile de pe Google.

O listă cu planete și corpurile cerești pe care poți să le explorezi cu Google MAps apa undeva în partea laterală a ecranului, potrivit CNET.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: