22 iun. 2017 | 12:27

Google vrea să reînvie Google Glass

ACTUALITATE
Google vrea să reînvie Google Glass

Google este o companie recunoscută pentru experimentele pe bani mulți pe care le face pentru a testa diferite piețe tech. Google Glass a fost un astfel de test, o tehnologie înaintea vremii ei care a impresionat prin noutate și prin inovație dar de care nu a mai auzit nimeni de ceva timp. De obicei, atunci când Google omoară un proiect acesta rămâne mort. Însă, se pare că nu e cazul și cu Google Glass.

Google a lansat două noi update-uri care au legătură cu Google Glass. Unul de firmware pentru ochelari și altul pentru aplicația MyGlass. Spre sfârșitul lui 2014, Google s-a recunoscut învinsă în ceea ce privește perechea de ochelari inteligenți și a marcat proiectul ca fiind unul ”pe moarte”. La începutul anului 2015, compania americană a oprit vânzarea de Google Glass. Proiectul decedase. Însă acum primim semne cum că ni s-ar pregăti ceva.

Acum câteva zile, site-ul de monitorizare a pieții aplicațiilor Android, Android Police, a observat lansarea unui update pentru aplicația MyGlass, cea cu care poți ”lega” ochelarii de smartphone. Update-ul respectiv a reparat probleme mai vechi semnalate în platforma software. De exemplu, utilizatorii pot primi acum notificații și pe smartwatch-urile cu Android Wear dar și pe Glass. Și mai important decât asta este faptul că aplicația a fost updatată mai ales pentru a fi compatibilă cu versiunile mai noi de Android, notează SlashGear.

Din toate aceste informații ne putem da seama că Google nu a abandonat proiectul. Update-ul care a fost lansat zilele trecute este primul care a apărut din octombrie 2014 până acum. Este posibil ca gigantul californian să-și fi dat seama de greșeala pe care a făcut-o lansând ochelarii atât de devreme și să încerce să mai bage o fisă. Având în vedere popularitatea în creștere a tuturor dispozitivelor AR, e o șansă ca Google să fi mirosit aici o oportunitate de revenire.