03 aug. 2017 | 20:03

Google Earth era să dispară din App Store peste noapte, fără un update

ACTUALITATE
Google Earth era să dispară din App Store peste noapte, fără un update

iOS 11 va include cea mai mare schimbare din ultimii ani a platformei, chiar dacă nu va fi foarte evidentă. De aceea, aplicații precum Google Earth riscau să dispară din App Store.

În funcție de cât timp petreci pe un iDevice și cât de des experimentezi aplicații din App Store, în ultimul an, s-ar putea să fi întâmpinat un avertisment. La pornirea unor aplicații care nu au mai fost actualizate de mult timp, s-ar putea să vezi un mesaj prin care ți se aduce la cunoștință că trebuie actualizate pentru că nu se mișcă pe cât de bine ar trebui. Aceleași aplicații nu vor mai rula deloc pe iPhone sau iPad după lansarea iOS 11.

Respectiva notificare este asociată aplicațiilor pe 32 de biți care nu vin la pachet cu o variantă pe 64 de biți. Deși este un pic frustrant că unele aplicații care îți fac viața mai ușoară vor dispărea după lansarea iOS 11, majoritatea dezvoltatorilor vor face probabil un efort de a și le actualiza pentru noul sistem. În plus, primele informații pe marginea acestei tranziții au apărut online în 2014, deci timpul a fost suficient.

Trecând peste detaliile de fond, nimeni nu se aștepta ca Google Earth să dispară din App Store. Se pare însă că această posibilitate era cât se poate de reală, dacă gigantul din Mountain View nu venea la înaintare cu o actualizare. Inevitabilul s-a produs, iar varianta programului ce poate fi descărcată acum din magazinul virtual Apple vine la pachet cu suportul pentru instrucțiunile pe 64 de biți, pe lângă alte câteva noutăți.

Cea mai recentă versiune de Google Earth a fost sesizată inițial de 9to5Mac. Ca referință, modificările ajunse astăzi pe iPhone, inclusiv tranziția la 64 de biți au fost făcute în aprilie în cazul versiunii de Android. Cea mai interesantă funcție care vine la pachet cu noua iterație a îndrăgitului program este intitulată Voyager. Aceasta este menită să-ți ofere un dram de inspirație într-un mod aleatoriu pentru următorul tău concediu. Apeși pe I`m feeling lucy și permiți celor de la Google să te invite să explorezi o zonă în care nu ai fi ajuns în alte condiții.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele