Cel mai scump produs vândut de Apple este o cameră ”de toți banii”

Cel mai scump produs vândut de Apple este o cameră ”de toți banii”

Este foarte dificil să intri în magazinele Apple, cu atât mai puțin folosind un produs semnificativ mai scump decât orice altceva comercializează gigantul american.

Este foarte probabil să fi auzit vreodată de producătorul american de camere video RED. Compania s-a aflat în spatele camerelor folosite în majoritatea filmelor de lung metraj de la Hollywood imortalizate în format digital. Regizori precum James Cameron – Avatar, Peter Jackson – Stăpănul Inelelor sau David Fincher – The Social Network, au folosit cu toți astfel de ,,jucării” pentru imortalizarea filmelor lor din ultimii 10 ani.

Camerele RED, în majoritatea cazurilor, încep de la 25.000 de dolari și imortalizează conținut în rezoluție nativă 6K, 8K sau mai mult. Încercând să se apropie de zona consumatorilor ,,obișnuiți”, aceiași americani au lansat în urmă cu ceva timp modelul RED Raven. Doar corpul, fără vreo lentilă, soluție de stocare și alte artificii costă 6000 de dolari. Acea sumă se reflectă într-un RED Raven cu un senzor 4,5K de înaltă precizie, cu o rezoluție nativă de 4608 x 2160 pixeli sau 9,9 megapixeli. Dimensiunea reală a senzorului este undeva între un APS-C și cel folosit de o cameră mirrorless micro four thirds. Important este că are abilitatea de a filma RAW la acea rezoluție datorită puterii sporite de procesare.

Pachetul comercializat pe site-ul Apple și cel mai scump produs din Apple Store include tot ce ai nevoie pentru a te apuca să filmezi cu RED Raven. Asta se traduce printr-un body efectiv, un monitor LCD de 4,7 inci, două SSD-uri Mini-Mags de 120GB, un cititor pentru accesarea respectivelor SSD-uri cu un PC, o pereche de baterii și un încărcător pentru acele baterii. Obiectivul pe care îl ai inclus în suma ,,modică” de 15.000 de dolari este un Sigma 13-35mm F1.8 Art, ideal pentru o varietate foarte mare de scenarii. Pentru a-ți transporta setul extravagant de gadgeturi mai primești o geantă rezistă la șocuri Nanuk. Pe partea de sotware, vei avea parte de Apple Final Cut Pro X, aplicația de control de la distanță de iOS pentru interacțiunea cu camera Raven și RED Apple Workflow software.

Noua cameră continuă să fie prezentă pe site-ul RED, dar cei care încearcă să o achiziționeze sunt redirecționați către Apple. Aceasta a fost probabil una dintre condițiile inițiale ale parteneriatului.

Citește și: