Google concepe o metodă prin care să-ți îmbunătățească experiența de utilizator

Google concepe o metodă prin care să-ți îmbunătățească experiența de utilizator

Google experimentează cu o nouă metodă pe bază de inteligența artificială, prin care să-ți îmbunătățească experiența de utilizator.

Companiile mari, precum Google și Apple, colectează în permanență informații despre modul în care te folosești de aplicațiile lor, iar apoi modifică algoritmii de care dispun pentru a-ți îmbunătăți experiența de utilizator (de la poze mai clare, la funcții de căutare mai avansate).

Această metodă este eficientă, dar colectarea continuă a datelor din aplicații și actualizarea lor este un proces care consumă mult timp și care nu respectă viața privată a utilizatorilor, companiile fiind nevoite să stocheze date despre modul în care te folosești de aplicațiile de pe serverele lor.

Pentru a adresa aceste probleme, Google experimentează cu o nouă metodă pe bază de inteligența artificială care să descentralizeze munca sistemului. Astfel, în loc ca toate datele să fie stocate pe serverul Google și ca pe baza lor să instruiască algoritmii, procesul de învățare se produce direct pe dispozitivele utilizatorilor. Practic, procesorul fiecărui telefon este recrutat pentru a ajuta la dezvoltarea inteligenței artificiale, conform The Verge.

Google face acest lucru prin intermediul aplicației Gboard (care funcționează pe dispozitivele cu Android). Aceasta reține căutările tale de pe platformă și îți oferă sugestii bazându-se pe acestea și pe mesajele pe care le trimiți sau pe care le ignori. Schimbările sunt apoi trimise mai departe spre Google, care implementează o actualizare pentru aplicația sa.

Această abordare are numeroase utilități. În primul rând acest mecanism este mai privat, în sensul că informațiile despre utilizator nu părăsesc dispozitivele lor, iar schimbările se produc imediat. În acest fel, utilizatorii nu trebuie să aștepte ca Google să introducă actualizări pentru a se putea folosi de o versiune personalizată a software-ului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: