01 aug. 2017 | 08:12

Google Chrome îți va bloca reclamele pe mobile

ACTUALITATE
Google Chrome îți va bloca reclamele pe mobile

O versiune beta de Google Chrome pentru Android include un ad-blocker nativ și are mari șanse să ajungă în varianta finală a browserului.

Google Chrome este unul dintre cele mai bune browsere pentru mobile. Atât utilizatori de iPhone, cât și de Android au făcut efortul de a și-l instala datorită beneficiilor semnificative. Singura sa limitare față de versiunea pentru desktop-uri constă în lipsa suportului pentru extensii. Se pare însă că oficialii Google fac eforturi pentru a integra in Chrome pentru mobile o versiune nativă de ad-blocker.

La începutul acestui an au apărut primele speculații legate de un ad-blocker în Wall Street Journal. La momentul respectiv, se credea că respectiva funcție va fi nativă atât pe desktopuri, cât și pe mobile, făcând concurență unor extensii populare precum Ad-Block Plus. Se pare însă că nu a fost doar un zvon și au apărut mai multe dovezi legate de faptul că ar trebui să se materializeze în curând.

După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, în ultima versiune de Chrome Canary pentru Android a fost introdusă o bifă ce facilitează dezactivarea reclamelor. Ca referință, Chrome Canary este o variantă beta, experimentală și instabilă a browserului dedicată celor care vor să ofere feedback pe marginea funcțiilor noi la care lucrează Google.

chrome_android_ad_blockerLa scurt timp după ce au apărut pe internet primele informații despre noua opțiune, mai multe publicații au confirmat existența ei, inclusiv cei de la TechCrunch. Pe de altă parte, redactorii Engadget, cu un Google Pixel care rula ultimul beta de Android O nu au putut să recreeze experiența.

Opțiunea reprezintă „o parte din abordarea noastră generală de a efectua experimente pentru testarea funcțiilor posibile care ar putea să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență pe Chrome”, conform unui purtător de cuvânt al Google. A confirmat, totodată, că se lucrează la o astfel de opțiune, dar a ezitat să promită că va fi inclusă într-o variantă finală a browserului.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele