Galaxy Note 8 are cea mai bună cameră, la fel ca iPhone 8 Plus

Galaxy Note 8 are cea mai bună cameră, la fel ca iPhone 8 Plus

La aproximativ o săptămână după ce am avut confirmarea că iPhone 8 Plus are cea mai bună cameră pe un telefon, Galaxy Note 8 se pare că nu e departe.

Deja de câțiva ani, cei de la DxOMark fac o treabă foarte bună când vine vorba de teste pentru performanța foto/video a smartphone-urilor actuale. Rezultatele obținute de ei sunt considerare de referință în industrie. Ce faci însă când notele sunt identice în cazul celor mai importante smartphone-uri ale anului?

În urmă cu aproximativ o săptămână, a apărut pe DxOMark review-ul pentru iPhone 8 Plus. În titlul respectivului articol se menționa clar că vorbim de cea mai bună cameră testată pe un smartphone. Acel superlativ a fost însoțit de un punctaj de 94 de puncte. În același clasament, poziția a doua era ocupată de iPhone 8 cu 92 de puncte și Google Pixel cu 90 de puncte.

La egalitate de puncte, Galaxy Note 8 a obținut aceeași valoare în testele DxOMark precum un iPhone 8 Plus. Cu alte cuvinte, vorbim tot de 94 de puncte și o performanță aproape identică între cele două smartphone-uri de top ale momentului.

Ca referință, merită avut în vedere faptul că respectivele scoruri, deși identice, au fost dobândite prin mijloace diferite. Cu alte cuvinte, un telefon e mai potrivit pentru un anumit tip de fotografii, în timp ce altul se remarcă la alt capitol.

Având în vedere dezbaterile din jurul Galaxy Note 8 și iPhone 8 Plus, ar fi fost ideal ca cele două gadgeturi să obțină note diferite. Se pare însă că nu a fost cazul. În teste, Galaxy Note 8 a obținut un avantaj de performanță datorită zgomotului de imagine redus în condiții de lumină scăzută și a faptului că este capabil de un autofocus ultra rapid. În schimb, iPhone 8 Plus face o treabă spectaculoasă la imortalizarea fotografiilor cu plajă mare dinamică de culori (HDR), reproduce cu acuratețe culorile feței umane și pare să stabilizeze mai bine conținutul video.

Dacă nu era evident din rândurile de mai sus, diferențele sunt unele de finețe, aproape insesizabile pentru ochiul uman. Din acest motiv, ar fi bine să-ți cumperi telefonul care îți place mai mult.

Citește și: