Forțele speciale vor călători prin spațiu pentru a ajunge rapid în zonele de conflict

Forțele speciale vor călători prin spațiu pentru a ajunge rapid în zonele de conflict

Forțele speciale vor putea călători prin spațiu, în viitorul apropiat, pentru a ajunge în mai puțin de o oră în orice zonă de conflict din lume. Asta a lăsat să se înțeleagă Directorul Forțelor Aeriene Americane în cadrul unei conferințe. Acesta a mai spus că ei vor călători la bordul unei nave-mamă care ar putea fi pusă la dispoziție de Virgin Galactic, compania lui Richard Branson.

Branson a anunțat că vrea să ducă pasageri în spațiu începând cu 2018, iar primele teste în acest sens vor începe anul acesta. El este convins că, în cele din urmă, zborul pe orbită va deveni mult mai accesibil și că oamenii se vor putea deplasa rapid dintr-o parte în alta a planetei. Acest lucru este tentant și pentru armată și prezintă un potențial uriaș de a trimite trupe rapid acolo unde este nevoie de ele.

Generalul Goldfein, șeful Forțelor Aeriene Americane, a spus că a purtat un dialog cu Branson, prin care acesta l-a asigurat că, în ceea ce privește costurile, ele nu ar fi așa ridicate. Totul depinde de orbita pe care nava ar urma să zboare. Dacă aceasta este una joasă, vehiculul nu trebuie să consume prea mult combustibil, deoarece nu trebuie să părăsească de tot atmosfera. Goldfein a mai spus că aceasta este o oportunitate imensă atât pentru zborurile comericale, cât și pentru misiunile militare. ”Rapiditatea este cheia în aceste momente”, a declarat acesta conform Daily Mail.

Rămâne de văzut dacă vom asista cu adevărat la revoluționarea modului de transport pe care îl folosim cu toții în viața de zi cu zi. Faptul că o cursă pe orbită joasă este accesibilă la momentul actual trebuie să ne dea de gândit. Ce se va întâmpla în următorii 20, 30 de ani? Vor deveni zborurile orbitale noul trend în ceea ce privește deplasarea pe distanțe foarte mari?

Citește și: