Fortele Aeriene Americane experimenteaza cu bombe cu unde radio

Fortele Aeriene Americane experimenteaza cu bombe cu unde radio

Pe 16 octombrie a avut loc un experiment care ar putea avea repercusiuni dezastruoase asupra tuturor cetatenilor planetei. Este vorba de o bomba.

corp bomba champ Boeing

Fortele Aeriene Americane si un grup de cercetatori de la Boeing au facut zilele trecute un experiment cu o bomba capabila sa dezactiveze toate echipamentele electronice fara nici un fel de explozie spectaculoasa. Acest lucru este posibil datorita unui val puternic de unde radio.

Testul desfasurat in desertul Utah, ca o parte componenta din programul CHAMP (Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project), a fost incununat de succes.   Bomba creata si folosita in experiment a fost un efort comun dintre Boeing Phantom Works si US Air Force Research Laboratory Directed Energy Directorate, al carei scop este de paraliza o intreaga ferma de sistem electronice fara pagube materiale sau victime umane.

Scopul experimentului a fost atins. Racheta trasa intr-o cladire cu doua etaje plina de computere pornite si alte echipamente electronice  dezactivat instantaneu toti consumatorii de energie electrica, fara nici un fel de filtru. Experimentul a fost atat de eficient incat a dezactivat si echipamentele de inregistrare ale evenimentului pentru o perioada de o ora.

Nu se stie inca daca aceasta noua tehnologie va fi folosita si constructiv intr-o tara straina vizata de americani. Acest aspect ramane sa-l detaliem ulterior.

Citește și: