Fitbit Ionic va face viața mai ușoară bolnavilor de diabet prin monitorizarea glucozei

Fitbit Ionic va face viața mai ușoară bolnavilor de diabet prin monitorizarea glucozei

Ideal ar fi ca un bolnav de diabet să aibă o evidență constantă a nivelului de glucoză din sânge, iar Fitbit Ionic va facilita acest proces printr-un nou parteneriat.

Deși Apple Watch se află pe primul loc când vine vorba de vânzări de ceasuri inteligente, Fitbit a lansat din totdeauna niște gadgeturi purtabile inovative. Menite inițial pentru îmbunătățirea și monitorizarea condiției fizice, acestea se pare că vor face viața mai ușoară bolnavilor de diabet. În acest scop, Fitbit a încheiat un contract cu Dexcom, o companie specializată pe realiazarea de soluții tehnice de monitorizare constantă a glucozei din sânge.

Dispozitivele din categoria CGM (Continuous Glucose Monitoring) au fost create și patentate de câțiva ani de cei de la Dexcom, chiar dacă implementările nu sunt cele mai prietenoase. Bolnavii de diabet în diferite graduri de evoluție sunt încântați de ele, dar și-ar dori o implementare mai facilă.

În acest scop, smartwatch-ul Fitbit Ionic se pare că va începe să afișeze în curând datele referitoare la glucoză preluate de la un senzor Dexcom. La fel ca și până acum, senzorul de monitorizare constantă trebuie instalat sub piele pentru a avea acces la fluxul sanguin la fiecare câteva minute. În acest fel, persoanele care suferă de diabet vor avea o imagine mult mai clară asupra evoluției afecțiunii.

Până la această oră, un transmițător atașat senzorului de monitorizare a glucozei a putut transmite acele informații către un smartphone sau, în anumite condiții, un Apple Watch. În cazul Fitbit, senzorul Dexcom va comunica doar cu modelul Fitbit Ionic în faza inițială a proiectului.

Întregul mecanism va fi pus în mișcare începând cu 2018, dar Fitbit și Dexcom speră să colaboreze și la alte soluții tehnologice pentru monitorizarea afecțiunii bolnavilor de diabet. În contextul în care Fitbit Ionic este compatibil atât cu iDevice-uri, cât și terminale cu Android, numărul utilizatorilor care vor profita de acest parteneriat cu Dexcom este unul foarte mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI