Facebook testează un buton pentru WhatsApp în aplicațiile de mobil

Facebook testează un buton pentru WhatsApp în aplicațiile de mobil

Facebook pregătește introducere unui buton pentru WhatsApp în cadrul aplicațiilor pentru smartphone-uri.

Unii utilizatori au început să vadă un buton dedicat de WhatsApp în cadrul aplicației de Facebook pentru Android. Butonul nu oferă o funcție extrem de deosebită: atunci când este apăsat, acesta acționează ca o scurtătură, deschizându-ți aplicația de chat fără să mai părăsești Facebook.

Butonul dedicat pentru WhatsApp poate fi găsit în cadrul zonei de meniu a aplicației Facebook și momentan, este disponibil doar pentru un grup restrâns de utilizatori. Dacă faci parte din grupul de testare, butonul ar trebui să apară imediat sub numele tău, atunci când apeși pe meniu.

Conform lui Arvind Iyer, care a descoperit noul buton pentru WhatsApp, această nouă funcție a devenit disponibilă după ce a schimbat limba aplicației din engleză în daneză. Poate că pare surprinzător, dar nu ar trebui să ne mire, având în vedere că Facebook a mai ales și în trecut Danemarca pentru alte funcții care trebuiau testate la scară mică.

Nu ar fi prima oară când Facebok testează un buton scurtătură pentru o altă aplicație pe care o deține. Aceștia au testat recent și un buton pentru Instagram, pe care unii ar trebui să-l aibă deja disponibil în meniu.

În 2015, site-ul de socializare a mai avut un astfel de experiment, de scurtă durată, prin care se adăuga un buton de share către WhatsApp în aplicația de Facebook. Astfel, utilizatorii puteau să trimită rapid postări și fotografii către contactele din aplicație. Cu toate acestea, funcția nu a mai ajuns în varianta oficială a aplicației.

Citește și:
Etichete: