Facebook introduce un buton interesant sub formă de rachetă

Facebook introduce un buton interesant sub formă de rachetă

Cei de la Facebook fac multe experimente pe un număr limitat de utilizatori, iar cel mai recent include un buton suplimentar în interfața aplicației de mobil.

Pentru ca gigantul american să-și dea seama ce funcții noi să introducă utilizatorilor rețelei sociale, introduce opțiuni unui număr limitat de utilizatori. De cele mai multe ori, noutățile sunt foarte ușor de trecut cu vederea și nu ajung să facă înconjurul lumii. Există însă și excepții de la regulă, mai ales când un nou buton este introdus în meniul principal din aplicația de mobile.

Pe lângă toți cei care au avut acces la noul buton de tip rachetă s-au aflat și redactorii Mashable. Aceștia au detaliat experiența utilizării sale și au făcut câteva deducții. Deși este greu de spus dacă respectivul buton va ajunge vreodată să fie implementat la scară largă, ideea din spatele său este una destul de interesantă.

Aparent, un tap pe respectiva rachetă afișează un altfel de News Feed încărcat de postări care s-ar putea să vi se pare interesante, pornind de la interesele manifestate anterior. Merită reținut că acestea s-ar putea să provină de la publicații sau pagini publice cărora nu le-ați dat Like în trecut. În plus, în același News Feed alternativ veți interacționa cu postări din zona geografică în care vă aflați.

Făcând o asociere simplă cu un alt serviciu online deținut de Facebook, racheta celor de la Facebook pare să fie foarte similară ca funcționalitate cu butonul Explore din Instagram. Odată accesată, secțiunea Explore din Instagram afișează postări pornind de la Like-urile manifestate în trecut și de la persoanele urmărite. Cum e de așteptat în cazul unui flux generat automat, rata de succes este relativă, dar intenția este lăudabilă.

În câteva săptămâni, vom afla dacă cei de la Facebook sunt mulțumiți de rata de interacțiune a utilizatorilor cu racheta sau aceasta va fi ștearsă cu buretele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: