Cum te ajută Facebook să-ți treci prietenii pe silent

Cum te ajută Facebook să-ți treci prietenii pe silent

Se întâmplă foarte des ca Facebook să încerce să atragă și mai mulți utilizatori în curtea rețelei sociale prin actualizări regulate, iar cea mai nouă este Snooze.

În ultima perioadă, nu au trecut două-trei zile între actualizările la Facebook. În aceeași perioadă în care compania lui Mark Zuckerberg a publicat câteva statistici și clipuri de retrospectivă pentru anul ce urmează să se încheie în câteva zile, rețeaua socială a lucrat la câteva butoane utile de care ne vom bucura cu toții.

Cel mai nou update la Facebook poate fi văzut detaliat în clipul de mai sus. Este vorba de o funcție nouă intitulată Snooze ce a fost detaliată pentru prima oară în luna septembrie a acestui an. Respectiva opțiune s-a aflat de câteva luni în beta, dar acum a început procesul de propagare globală.

Noul Snooze remediază o problemă foarte precisă cu care este foarte probabil să te fi confruntat vreodată. În momentul în care un prieten sau o pagină publică de Facebook începe să te agreseze cu postări în News Feed, butonul de Snooze te salvează de la gesturi mai radicale.

În mod obișnuit, dacă o postare sau două de la o persoană te supără, erai nevoit să-i dai unfollow sau unfriend. În contextul în care putea fi vorba de un prieten apropiat, gestul părea a fi unul radical. În același timp problema care te supără, putea fi una temporară. Dacă te-ai săturat să vezi poze din Maldive postate de cineva apropiat, de acum înainte poți să nu mai vezi postări de la el sau ea pe o perioadă foarte bine definită de timp.

Conform celor de la Facebook, la expirarea termenului de Snooze, fără nici un fel de intervenție din partea ta, vei vedea din nou postări de la respectivul individ. În schimb, vei primi o notificare prin care ți se aduce la cunoștință faptul că Snooze-ul va expira.

Pe termen lung însă, vei avea în continuare opțiunile de mai sus la care se adaugă butonul de Hide sau Ascundere postări. Respectivul gest de ascundere ”va educa” algoritmii folosiți de Facebook că nu ești interesat de anumite tipuri de postări.

facebook-snooze

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: