13 dec. 2017 | 22:00

Facebook copiază încă o funcție care îți schimbă selfie-urile

ACTUALITATE
Facebook copiază încă o funcție care îți schimbă selfie-urile

Fără să mai fie vreo surpriză pentru cineva, cea mai recentă funcție introdusă de către cei de la Facebook în Messenger este împrumutată de la Snapchat.

Deși în țara noastră numărul utilizatorilor de Snapchat nu este neapărat unul spectaculos, respectivii se pot considera fără emoții ca fiind avangardiști. Nu de alta, dar ei se bucură primii de funcții interesante care ulterior ajung să fie introduse în Facebook, Facebook Messenger, Instagram sau WhatsApp. Ca o referință suplimentară, Instagram și WhatsApp sunt companii Facebook. De aceea, nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni că orice particularitate care funcționează într-o parte, generează fani și în alte aplicații.

De această dată, vorbim de funcția World Lenses de la Snapchat. Aceasta îți permite să atașezi obiecte virtuale peste obiecte reale de dragul unei postări mai interesante. În mod uzual, se aplică la selfie-uri, dar ține doar de tine ce vrei să faci cu respectivele filtre bazate pe principii de realitate augmentativă.

În altă ordine de idei, funcția World Lenses a trecut printr-un proces de rebranding pentru a fi copiată și transpusă în Facebook Messenger. În cazul serviciului de chat cu peste 1,2 miliarde de utilizatori activi în fiecare zi, opțiunea este intitulată World Effects. Din nou, realitatea augmentativă este fundamentală pentru ca acest sistem să funcționeze.

Facebook AR efect camera

Pentru a acompania respectiva funcție și pentru a ieși în fața în competiție, oficialii Facebook au anunțat un instrument intitulat AR Studio dedicat dezvoltatorilor. Acesta din urmă va facilita realizarea de experiențe AR de către o varietate foarte mare de persoane și companii pentru ca tu să nu te plictisești niciodată și să petreci cât mai mult timp pe Messenger.

„Ne dorim ca artiști, dezvoltatori, branduri și mai mulți creatori să fie capabili să creeze și să partajeze experiențe grozave de realitate augmentată”, a declarat directorul Ficus Kirkpatrick la lansarea funcției.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele