Facebook te lasă să-ți pui prietenii stresanți pe silențios

Facebook te lasă să-ți pui prietenii stresanți pe silențios

Nu asociezi niciodată ideea de Snooze cu prietenii din anturaj, dar acesta este numele celei mai noi funcții introduse recent pe Facebook.

Snooze este termenul folosit de majoritatea ceasurilor cu alarmă și a smartphone-urilor în momentul în care vrei să mai dormi 10 minute. Practic, apeși pe un buton, și ai scăpat de stres pentru o perioadă de timp predefinită. După expirarea acelui timp, fără nici o intervenție din partea ta, telefonul sau ceasul încep să sune din nou.

Pe același principiu, în curând vom avea Snooze pe Facebook. Diferența este că, în loc să te mai lase să dormi 10 minute, îți oferă câteva ore sau câteva zile de liniște de la postările unei persoane din anturaj sau ale unei pagini publice.

Până de curând, dacă vroiai să nu mai vezi postări de la o persoană sau o instituție de pe Facebook, aveai două opțiuni. Prima implica utilizarea butonului Unfollow. Acesta se traduce prin eliminarea tuturor postărilor din News Feed ale unui prieten, fără să rupi relația de prietenie virtuală cu el. A doua soluție, semnificativ mai radicală decât prima, implica utilizarea funcției Unfriend. Aceasta îți scoate individul vizat din lista de prieteni și, implicit, din News Feed.

Facebook a lucrat de ceva timp la o a treia variantă cu un grad sporit de flexibilitate. Aceasta se reflectă într-un buton de Snooze pe care îl găsești în spatele vârfului de săgeată din colțul din dreapta sus al fiecărei postări de pe Facebook. Acolo vei avea patru opțiuni: 24 de ore, 7 zile, 30 de zile și Unfollow. Astfel, dacă vrei ca 24 de ore să nu mai vezi nici o postare de la o persoană care a început să posteze în rafală pe cea mai mare rețea socială, alegi prima variantă. Dacă simți că nu ți-ai câștigat liniștea nici după aceea soluție, există tot timpul clasicul Unfollow.

Noua funcție a fost depistată momentan doar de cei de la TechCrunch din SUA. Cel mai probabil, se află încă în beta. Dacă perioada testelor se va încheia cu succes, în câteva săptămâni, ar trebui să putem profita cu toții de acea actualizare.

Citește și: