Facebook poate identifica în mod automat conturile false de pe platformă

Facebook poate identifica în mod automat conturile false de pe platformă

Facebook a încorporat câteva schimbări cu ajutorul cărora va putea rezolva o problemă cu care se confruntă de mai mult timp- cea a conturilor false.

Astfel, Facebook poate detecta mult mai ușor și mai eficient conturile false, chiar și pe cele care ar putea părea la prima vedere autentice. Acesta este un pas în față pentru companie, iar cu ajutorul sistemelor actualizate va putea elimina multe dintre știrile false de pe rețeaua socială, potrivit Engadget.

Noii algoritmi analizează modul în care utilizatorul se comportă pe platformă și poate identifica anumite tipare, precum postarea repetată a aceluiași comentariu sau o creștere neobișnuită și subită a activității pe chat. Sistemul pus la punct de Facebook poate face acest lucru și fără a se uita la conținutul efectiv al postărilor, deci nu se pune problema unei încălcări a intimității utilizatorilor.

Compania este de părere că eliminarea conturilor false va limita distribuția știrilor false pe platformă, și asta pentru că multe dintre ele sunt create în acest scop, adică de distribuire a unor mesaje sau informații eronate. Această inițiativă a Facebook vine în continuarea ultimelor funcții introduse în decursul lunii martie. Rețeaua socială a promis atunci că va începe să eticheteze paginile web care păreau suspicioase, iar postările pe care ele le conțin vor fi însoțite de un mesaj de avertizare.

Pe lângă faptul că va limita apariția știrilor false pe platformă, actualizările au și menirea de a îngreuna cumpărarea de like-uri. Multe companii se folosesc, de obicei, de profiluri din țările în curs de dezvoltare, precum India și Filipine, pentru a crește numărul de urmăritori ai paginii deținute. Cu cât aceasta va avea mai multe aprecieri, cu atât pagina lor va fi mai vizibilă, și asta pentru că algoritmii Facebook o vor încadra printre paginile populare.

Dacă vă întrebați cât de eficiente sunt aceste actualizări ale rețelei sociale, unul dintre reprezentanții Facebook, pe nume Shabnam Shaik, susține că acestea au reușit să elimine până în prezent 30.000 de conturi false numai în Franța. Deși acesta este doar un mic strop din oceanul de 1,89 de miliarde de utilizatori, va trebui să așteptăm să vedem efectele lor pe termen lung

Citește și: