Facebook incepe lupta impotriva conturilor false

Facebook incepe lupta impotriva conturilor false

Cateva pagini de Facebook au experimentat o scadere brusca a numarului de like-uri si asta pentru ca gigantul social a inceput lupta impotriva conturilor false.

Fake Like Facebook

Cu alte cuvinte, prin stergerea si eliminarea conturilor false, o buna parte din companii au pierdut instantaneu o gramada de asa zisi fani. Bineinteles, depinde si de politica de promovare a fiecaruia, daca au ales sa plateasca pentru obtinerea de like-uri sau au muncit la o crestere organica a comunitatii. In orice caz, astazi au disparut doar acele like-uri obtinute prin conturi ilegitime, malware, conturi compromise sau de la userii pacaliti sa devina fani.

Cel mai vizibil au fost afectate paginile firmelor care nu aveau foarte multe like-uri reale, pe cand cele extrem de populare precum Zynga Texas HoldEm Poker, chiar daca au pierdut aproape 100.000 de fani, tot au ramas cu restul de 65 de milioane.

Dupa cum noteaza si techcrunch.com, mai putin de 1% din like-uri oricarei pagini vor disparea datorita acestei operatiuni de curatare a conturilor.

Problema consta in faptul ca momentan crearea unui profil nou pe Facebook este extrem de usoara si desi acest lucru ajuta orice user nou, aceasta usurinta se reflecta si in numarul mare de conturi false. Acestea pot fi special create pentru a obtine beneficii de pe urma like-urilor si a actiunilor de promovare. Acest lucru ajuta aparent doar un business, deoarece metoda se dovedeste ineficienta in timp: degeaba ai 100.000 de like-uri daca nu te stie nimeni si nu vorbeste nici un user despre tine.

Pagina Playtech pe Facebook

Pagina noastra nu a inregistrat nici o scadere a numarului de fani, ba dimpotriva, chiar a crescut. Astfel, dorim sa multumim tuturor cititorilor ca ne apreciaza si fanilor de pe Facebook ca exista cu adevarat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: