Facebook Messenger: Noutăți la funcția de chat cu prietenii

Facebook Messenger: Noutăți la funcția de chat cu prietenii
13:00 19.05.2017

Începe să devină imposibil să mai ții pasul cu Facebook Messenger, chiar dacă dezvoltatorii se mândresc cu faptul că aplicația este din ce în ce mai prietenoasă și utilă.

Ca orice altă aplicație de chat, Facebook Messenger a început prin facilitarea conversațiilor între prieteni în format text. Întâi a fost o componentă de fond în interfața Facebook, după care s-a reflectat într-o aplicație dedicată pe care am fost nevoiți să o instalăm cu toții. Acum este una dintre cele mai utilizate și descărcate aplicații de mobil create vreodată, indiferent de platformă.

Dacă este să fim realiști, o parte semnificativă din farmecul aplicației constă în ambiția celor de la Facebook de a lansa actualizări regulate pentru Messenger. Pe de altă parte însă, aceleași update-uri s-ar putea să te streseze, să te facă să găsești mai greu o funcție pe care ți-o dorești și să te oblige să înveți din nou să navighezi printr-o interfață ce-ar fi trebuit să fie banală. Nu de alta, dar nu este normal să apeși pe atât de multe butoane pentru a ajunge să redactezi un mesaj banal.

Din motive greu de înțeles, creatorii Facebook Messenger au decis să aducă din nou în centrul atenției funcția de chat cu prietenii. În urma unei reinventări radicale a interfeței, te vei trezi în urma iminentului update cu o serie de butoane noi în partea de jos și de sus a meniurilor in-app. În centrul atenției va fi o nouă secțiune Home. Aceasta va fi în prim-plan de fiecare dată când intri pe Messenger și va include lista de contacte cu care ai socializat de curând în format text, prin apeluri de voce sau apeluri video. Practic, după ce ai intrat în aplicație, ești doar la un tap distanță de la inițierea unui dialog cu prietenii apropiați.

Complet noi, vor fi trei butoane amplasate în partea de sus a secțiunii Home. Acestea sunt intitulate sugestiv Messages, Active și Groups. Messenger Day, funcția împrumutată de ceva timp din Snapchat a fost mutată sub cele trei butoane înșirate mai sus. În partea de jos a ecranului, sunt secțiunile Home, Calls, People și Games. Un buton Discover ar trebui de asemenea să fie prezent printre cele patru butoane, dar implementarea sa va mai dura o perioadă.

Până la finele acestei săptămâni, utilizatorii de Facebook Messenger de pe iOS și Android ar trebui să se bucure de modificările detaliate mai sus.

Facebook Messenger Update

loading...