05 iun. 2017 | 09:30

Facebook pregătește o aplicație de chat specială pentru adolescenți: Talk

ACTUALITATE
Facebook pregătește o aplicație de chat specială pentru adolescenți: Talk

Deși suntem departe de a fi în criză de aplicații pentru chat, Facebook se pare că lucrează la una complet nouă dedicată adolescenților.

Facebook Messenger și WhatsApp sunt două aplicații care permit interacțiunea gratuită între internauți. Instagram este un alt serviciu online al Facebook care te ajută să vorbești cu prietenii, în cazul în care nu vrei să te rezumi doar la postat fotografii și clipuri video. Cu un pic de noroc, acestora li se va adăuga Talk.

Conform celor de la The Information, printre liniile de cod din spatele aplicației de mobil a Facebook se găsesc o serie de referințe către un nou program de chat. Acesta este intitulat Talk, momentan nu a fost lansat la scară largă și nu știe nimeni toate particularitățile sale pentru a fi siguri că își justifică prezența.

Există însă câteva detalii importante care ar putea transforma Talk în unealta perfectă a părinților care doresc să-și monitorizeze copii. ,,Talk este o aplicație de mesagerie în care îți controlezi complet contactele.” În principiu, tot în aplicația Facebook au fost găsite câteva linii de text descriptive ce par desprinse dintr-un material de promovare al noii aplicații. ,,Copii iubesc să folosească uneltele creative din Talk pentru a se juca jocuri și a partaja măști distractive cu prietenii și familia.

Din câte se pare, se insistă destul de mult in-app și pe modul în care părinții vor putea interacționa cu copiii lor prin intermediul noii aplicații. Aparent, s-ar putea să fie inclus un sistem prin care părinții vor putea monitoriza interacțiunile copiilor sau măcar lista contactelor cu care aceștia interacționează. Pentru a facilita adopția, s-ar putea să nu necesite un cont de Facebook, în contextul în care unii copii mici și adolescenți nu au acces la cea mai mare rețea de socializare din lume.

Momentan nu știm când se va lansa Talk sau dacă nu cumva este doar un proiect intern al Facebook care nu se va materializa niciodată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele