Albumele Facebook vor putea găzdui orice fel de postări, nu doar foto sau video

Albumele Facebook vor putea găzdui orice fel de postări, nu doar foto sau video

În efortul celor de la Facebook de a se adapta în permanență nevoilor utilizatorilor, compania tocmai a reinventat ideea de album.

Printr-un gest aparent minor, Facebook s-ar putea să fi introdus cea mai mare schimbare adusă pe rețeaua socială din ultimul an. În curând, vei putea include în albumele de pe Facebook, pe lângă fotografii sau clipuri video, aproape orice tip de conținut. Indiferent dacă este vorba de check-in-uri, postări în format text sau altceva, atât timp cât a ajuns pe Facebook, poate fi inclus într-un album.

A început deja procesul implementării noilor schimbări și ar trebui să le poți vedea în varianta web a serviciului și în aplicația de Android. Utilizatorii de iOS mai au de așteptat câteva zile sau săptămâni pentru a profita de aceleași opțiuni.

În plus, pe lângă faptul că poți adăuga orice într-un album pe Facebook, îți poți defini anumite albume ca fiind Featured. Acestea vor fi similare ca prezență pe pagina ta de Facebook cu fotografia de profil. Dacă cineva va intra pe profilul tău, imediat va putea vedea unul sau mai multe albume de postări care te reprezintă și te definesc ca persoană.

Tot vizavi de reinventarea albumelor de pe Facebook, de acum înainte vei putea urmări un album al unui prieten sau contact de pe Facebook. Astfel, vei fi notificat în momentul în care este adăugată o fotografie, un clip sau un check-in nou acolo.

A devenit mai simplu să colaborezi cu prietenii la un album de pe Facebook. Deși funcția respectivă era de mult timp prezentă pe rețeaua socială, acum este suficient să bifezi la crearea albumului că vrei ca unul sau mai mulți prieteni să aibă dreptul să introducă postări acolo.

Practic, de acum înainte, albumele vor fi mult mai similare cu o poveste. Când vine vorba de o vacanță, un album nu va mai include doar fotografiile de acolo ci întregul cumul de experiențe postate pe Facebook pe parcursul zilelelor de concediu.

Citește și: