Facebook a picat: cât de mari sunt problemele cu rețeaua socială

Facebook a picat: cât de mari sunt problemele cu rețeaua socială

Facebook a picat pentru aproximativ jumătate din utilizatorii rețelei sociale. Nu este o premieră, dar este un fapt destul de rar întâlnit.

Utilizatori care încearcă să folosească rețeaua socială Facebook întâmpină dificultăți la login sau, pur și simplu, nu le este afișat site-ul. La ora publicării acestui articol, 45% din utilizatori experimentau blackout total, ceea ce înseamnă că văd mesajul Service Unavailable. Alți 44% aveau probleme cu autentificarea pe site.

În prezent, Facebook are peste două miliarde de utilizatori, ceea ce înseamnă că aproximativ un miliard de oameni au probleme cu folosirea platformei. În medie, zilnic, 1,28 miliarde de persoane își accesează contul. Totodată, nu funcționează nici Messenger, platformă derivată din Facebook cu peste un miliard de utilizatori.

Mesajul pe care îl văd cei care accesează platforma Facebook.

Deși Facebook are probleme constant, cele de astăzi sunt la cel mai ridicat nivel din ultima perioadă. Desigur, e momentul glumelor cu „A picat Facebook, migrăm toți către Twitter“, chiar dacă nimeni nu ia în serios opțiunea asta. Cel puțin Instagram încă funcționează normal.

Pe site-ul Down Detector, au fost deja înregistrate peste 200 de raportări cu privire la problemele de funcționare. În România, pentru anumiți utilizatori, și-a revenit, iar utilizatori din mai multe țări – Maroc, Portugalia, Belgia – raportează că pentru ei și-a revenit complet. Asta nu înseamnă că Europa a scăpat.

Din comentariile utilizatorilor pe platforma citată mai sus, cele mai mari probleme sunt în Europa. Ba chiar și în Kosovo sunt oameni care raportează că nu pot accesa platforma. În România, la ora 22.10, Facebook pare să își fi revenit.

Rețeaua socială Facebook pare să-și fi revenit în România la aproximativ o oră de la primele probleme. Totuși, la nivel european încă sunt țări afectate, regiune în care a fost înregistrată și cea mai mare cădere. De asemenea, sunt dificultăți minore de conectare și pe coastele de Est și Vest ale SUA. De regulă, în câteva ore Facebook reușește să rezolve problemele și să revii la întrebarea clasică: „Ce fac cu viața mea acum că merge Facebook?“. N-avem răspuns la asta, dar te poți bucura de micile minuni ale tehnologiei.