Extratereștrii s-ar putea să nu fie mici, verzi și cu capul mare, ci roboți [VIDEO]

Extratereștrii s-ar putea să nu fie mici, verzi și cu capul mare, ci roboți [VIDEO]

La un moment dat, mai mult ca sigur că te-ai întrebat cum arată cu adevărat un extraterestru. O fi mic, o fi verde, o avea ochii și capul mare? Ei  bine, potrivit stiridinlume.ro, misterul este dezbătut de un expert.

Seth Shostak, directorul centrului de Căutare a Inteligenței Extraterestre (SETI), a sugerat că aceștia s-ar putea să nu arate chiar așa de normal. De fapt, el crede că aceștia sunt niște mașinării care se îndreaptă exact în locul spre care se duce și rasa umană.

„Gândiți-vă ce vom face în acest secol, care este mașina de inventare a gândirii. Extratereștrii, probabil au făcut deja asta, deci ei s-ar putea să fie mașinării”, a spus Seth Shostak.

Evident, el nu a spus că aceștia sunt niste roboți care merg și vorbesc. Mai degrabă, profesorul a făcut aluzie la modul în care, în viitorul nu prea îndepărtat, multe roluri vor putea fi jucate în mod autonom, de o anumită formă de inteligență artificială. Iar inteligența artificială ar putea fi mai longevivă decât un corp uman.„Intervalul de timp pentru a avea tehnologia care să semnalizeze spațiul și să inventeze inteligența artificială, este la doar căteva secole distanță- ceea ce este foarte puțin, vorbind din punct de vedere cosmic. Asta mă face să spun că majoritatea inteligențelor din univers sunt sintetice”, a declarat Shostak, pentru iflscience.com.

Shostak s-a plâns, înainte de interviu, că toate OZN văzute par să îi înfățișeze pe extratereștri în același fel. Anual, 10 – 20.000 de raportări sunt legate de „prezențe extraterestre” pe Pământ. El a mai spus că primește destul de multe informații legate de OZN-uri, ceea ce-l entuziasmează

Citește și: