Ce ar putea merge rău cu mesajele trimise extratereștrilor

Ce ar putea merge rău cu mesajele trimise extratereștrilor

Oameni de știință au transmis mesaje către două planete aflate la 12 ani-lumină distanță, care ar putea fi locuibile.

Un mesaj a fost transmise către GJ 273, o stea pitică roșie numită Luyten’s star, aflată la 12,36 ani-lumină de Pământ. Luyten’s star ar putea să găzduiască două planete locuibile. Mesajului i-ar putea lua 12 ani să ajungă la destinație. Dacă extratereștrii ne răspund, răspunsul va putea fi auzit în emisfera nordică în timpul solstițiului de vară din 2042.

Douglas Vakoch, președintele METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence), organizația care a transmis mesajele a spus că s-ar putea să fie nevoie să mai facem acest lucru de 100 de ori sau 1.000 de ori sau un milion de ori până să primim un răspuns. Mesajul a inclus un tutorial științific și unul matematic, precum și 33 de fragmente muzicale ale artiștilor de festivalul muzical Sonar. A fost transmis în cod binar pe două frecvențe radio, prin intermediul antenei radio Scatter Scientific Association din Tromsø, Norvegia.

Totuși, unii experți au suspiciuni. Profesorul Stephen Hawking a avertizat că transmiterea de mesaje în spațiu este foarte riscantă. A spus că dacă Pământul ar fi descoperit de extratereștri, cel mai probabil aceștia ar dori să îl cucerească și colonizeze. „Dacă extratereștrii ne vizitează, rezultatul ar putea să fie ca atunci când Columb a ajuns în America, lucru care nu s-a terminat bine pentru nativii americani”, a spus Hawking.

Însă co-fondatoarea și fosta directoare a institutului SETI are o viziune mai pozitivă. A spus că acei extratereștri care ar reuși să călătorească prin spațiu ar fi suficient de sofisticați pentru a fi prietenoși și pașnici. Ea a explicat că ideea unei civilizații care a supraviețuit mai mult ca a noastră  și că tehnologia a rămas agresivă nu are sens pentru mine”.

Dacă extratereștrii nu sunt atât de prietenoși pe cât sperăm și vor căuta să ne distrugă sau dacă sunt mai presus de asta rămâne de văzut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Daily Mail