Elon Musk vrea o bază lunară

Elon Musk vrea o bază lunară

Lumea ar fi tentată să spună că Elon Musk are ținta setată exclusiv pe Marte. Însă nu e deloc așa. În cadrul unei conferințe care a avut loc zilele trecute, Musk a spus că și-ar dori să vadă o bază spațială ceva mai aproape de casă decât Planeta Roșie, și a nominalizat Luna ca o potențială locație.

„Părerea mea este că trebuie să existe o bază de explorare pe Lună”, își începe Musk discursul. „Să avem o prezență permanentă pe un alt corp ceresc, așa cum ar fi baza lunară, iar apoi să o folosim pentru a pleca în misiunile pe Marte, ar fi încununarea visului care a stat la baza misiunilor Apollo”, a adăugat antreprenorul.

Musk și SpaceX lucrează la realizarea acestui vis al omenirii de ceva vreme. Targetul lor este să colonizeze Marte în următorii 50 de ani, fapt care e ilustrat așa cum se cuvine în clipul de prezentare al proiectului său, și anume Interplanetary Transport System. Acesta ar putea permite oamenilor să exploreze chiar și părți mai îndepărtate ale spațiului, precum lunile lui Jupiter sau ale lui Saturn.

Elon Musk nu a mai dat detalii despre progresul proiectului SpaceX, însă a promis că revine cu noi informații în cadrul unei conferințe pe teme spațiale care va avea loc în septembrie.

Pe lângă SpaceX, Musk a spus că ar putea ajuta eforturile spațiale și cu Boring Company, startup-ul său care sapă tuneluri pe sub orașe pentru a rezolva problema traficului. El vrea să folosească tehnologia de forare pentru a găsi minerale și gheață sub suprafața Planetei Roșii. Mașinăriile convenționale de pe Pământ nu ar putea lucra în condiții optime pe Marte, astfel că ar fi nevoie de o inovație specială în domeniu, notează Space.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: