Elon Musk vrea să călătorești pe Marte în condiții de lux

Elon Musk vrea să călătorești pe Marte în condiții de lux

Conform celor mai mulți specialiști, oamenii de azi trăiesc într-o epocă tampon. Născuți prea târziu să exploreze oceanele, născuți prea devreme să exploreze stelele. Cu toții visăm la călătoriile interplanetare pe care le vedem din ce în ce mai mult ilustrate în filme SF sau jocuri de mare succes, însă cum ar putea arăta un astfel de drum? Cum ar fi el pentru noi? Elon Musk ne-a oferit viziunea lui asupra acestui lucru.

În septembrie 2016 Musk a ținut un discurs în care a prezentat Sistemul de Transport Interplanetar patentat de SpaceX, prin care compania din Silicon Valley vrea să ducă într-o bună zi oameni pe Marte. Recent, antreprenorul a continuat să ofere detalii despre călătoria în sine, despre care a spus că va cuprinde jocuri în gravitație zero între călători, săli de cinema și restaurante. Sună familiar? Musk vrea să ofere oamenilor o croazieră în spațiu.

Toată ideea din spatele croazierei spațiale este dorința de a face călătoria distractivă pentru toți participanții. Elon Musk a mai spus că nu intenționează să ofere serviciile sale doar persoanelor foarte bogate, ci intenționează să reducă costurile unei călătorii pe Planeta Roșie la prețul unei case. Tot nu este ieftin, însă e o reducere mai mult decât substanțială. El speră ca potențialul de reutilizare al echipametelor sale să-și spună cuvântul în acest sens.

SpaceX se află încă în faza de dezvoltare în ceea ce privește Sistemul de Transport Interplanetar și nici măcar nu a lansat încă oameni pe orbită. Însă acest lucru pare că se va schimba, odată ce compania lui Musk va încheia un contract cu NASA pentru a duce astronauți pe Stația Spațială Internațională. În plus, SpaceX are în plan să trimită misiuni robotice pe Marte începând cu anul 2020. Elon Musk, împreună cu toți ceilalți antreprenori implicați în industrie, este de părere că reducerea costurilor misiunilor spațiale stă în potențialul de reutilizare a echipamentelor folosite în acest scop, notează Mashable.

Citește și:
Etichete: