Elon Musk lansează un nou proiect: Despre ce e vorba

Elon Musk lansează un nou proiect: Despre ce e vorba

Elon Musk a anunța că se va implica într-un nou proiect. Fondatorul multimiliardar din spatele Tesla și SpaceX a anunțat pe Twitter că va adăuga o nouă idee la portofoliul său deja bogat.

Elon Musk a achiziționat de curând domeniul X.com, unul pe care tot el l-a mai deținut în trecut, înainte să-l vândă odată cu PayPal. Acesta l-a răscumpărat pentru a lansa un site. Nimeni nu știe încă dacă Musk va asocia noul domeniu cu un proiect deja existent sau va face unul cu totul nou. Din mesajul său de pe rețeaua socială reiese a doua situație. Totul a fost făcut public astăzi, la ora 11:21 dimineața.

Dacă vei accesa X.com vei observa că nu este nimic pe site, în afara de o mică literă ”x”, în dolțul din drapta-sus al ferestrei. În postarea sa de pe Twitter, Elon Musk a mai spus că totul va fi ”reparat” mâine, atunci când vom putea vedea ce vrea să facă de fapt cu X.com. Nu se știe exact suma plătită pe acesta, însă zvonurile spun că ea s-ar învârti în jurul unei sume cu opt cifre. Adică între zece 99 de milioane de doalri. Ceea ce este puțin cam mult pentru un domeniu de o literă, indiferent de valoarea sentimentală din spatele lui.

În 1993, ICANN, grupul internațional care reglementează numele domeniilor de Internet, a decis ca cele formate dintr-o singură literă să fie interzise și să nu poată fi cumpărate. De această lege au scăpat doar câteva, care erau deja adjudecate. Ele sunt “q.com,” “x.com, “z.com,” “i.net,” “q.net,” și “x.org”. În 2005 a fost o încercare de scoatere la vânzare a celor nefolosite, însă nu a mai fost cazul până la urmă. Rămâne de văzut care este planul lui Musk în ceea ce privește X.com. Să plătești atâția bani fără să ai o idee serioasă în spate nu prea sună a o decizie pe care un antreprenor de rangul acestuia ar lua-o, notează Gizmodo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: