Elon Musk îți mai dă un motiv să crezi că roboții ne vor distruge

Elon Musk îți mai dă un motiv să crezi că roboții ne vor distruge

Lui Elon Musk îi place să faci previziuni, iar acum revine asupra subiectului inteligenței artificiale.

Musk e cunoscut pentru diverse previziuni pe care le-a făcut în trecut, cum ar fi că trăim într-o simulare pe calculator, că Tesla va avea o valoare mai mare de piață decât Apple până în 2025 sau că am putea face planeta Marte locuibilă cu ajutorul bombelor nucleare.

În cadrul unei discuții cu privire la startup-ul său, Neuralink, Elon Musk a mai făcut o predicție, conform căreia inteligența artificială ne va ucide pe toți. Antreprenorul este de părere că eforturile de a face AI-ul sigur vor avea o rată de succes de doar 5-10%.

Musk a avertizat în repetate rânduri, de-a lungul ultimilor ani, cu privire la pericolele pe care le prezintă inteligența artificială. În 2014, acesta era de părere că AI-ul este aproape de a face ”ceva periculos” în următorii cinci-zece ani.

În 2016, acesta spunea că oamenii au pierdut deja bătălia împotriva inteligenței artificiale, fiind de părere că singurul mod de a o înfrânge ar fi să se alăture acesteia. ”Indiferent de cât de mici sunt progresele făcute de AI, tot vom rămâne în urmă cu mult”, spunea acesta. Într-o situație benignă în care inteligența artificială devine mult mai inteligentă decât noi, am putea rămâne atât de mult în urmă încât ne-am putea compara cu animale de casă.

Pentru a contracara un asemenea scenariu, Musk susține ideea unei meșe neurale, un implat care conține electrozi ce pot monitoriza funcțiile cerebrale. În linii mari, e o conexiune realizată între creierul tău și un calculator, care poate transfera date în ambele sensuri. Aceasta este baza Neuralink, unul dintre ele mai recente startup-uri ale companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI