24 nov. 2017 | 13:06

Elon Musk a construit cea mai mare baterie din lume într-un timp record

ACTUALITATE
Elon Musk a construit cea mai mare baterie din lume într-un timp record

Elon Musk s-a ținut de promisiunea făcută cu privire la construcția demarată pentru cea mai mare baterie din lume.

Au trecut câteva luni de când am scris despre planul lui Musk de a construi cea mai mare baterie din lume.

Australia de Sud, unde locuiesc aproximativ două milioane de oameni, are probleme energetice care au culminat în septembrie 2016 cu o întrerupere a curentului, ca urmare a uneia dintre cele mai puternice furtuni înregistrate în ultimii 50 de ani.

Bateria face parte dintr-un plan energetic al statului, în valoare de 550 de milioane de dolari australieni. Tesla va lucra alături de compania franceză Neoen, pentru a construi bateria în 100 de zile. Dacă aceștia nu reușeau, Musk a promis că bateria va fi oferită gratuit, iar costurile, de 50 de milioane de dolari australieni, vor fi suportate de Tesla.

Powerpack-urile Tesla au fost instalate și conectate la ferma eoliană Hornsdale, la nord de Adelaide, iar câteva teste vor fi efectuate pentru a se da asigurări că totul este în regulă înainte de punerea în funcțiune, de pe 1 decembrie.

Musk a făcut promisiunea în martie, pe Twitter, iar numărătoarea de 100 de zole a început la finalul lunii septembrie, când compania antreprenorului a transpus în scris înțelegerea cu guvernul sud-australian. Elon Musk a reușit să se țină de promisiune și să livreze bateria în aproximativ două luni, cu mult înainte de termenul limită pe care tot el și l-a impus.

”Cea mai mare baterie litiu-ion din lume contribuie semnificativ la rețeaua noastră energetică și tirmite un mesaj important, că Australia de Sud va fi un lider la capitolul energie regenerabilă cu stocare în baterii”, a transmis premierul sud-australian Jay Weatherill, care apreciază eforturile imense depuse de ingineri pentru a livra proiectul atât de repede.