Care sunt efectele nefericite ale consumului de ciocolată asupra sănătății tale

Care sunt efectele nefericite ale consumului de ciocolată asupra sănătății tale

Deși ciocolata este un aliment pe care am vrea să-l consumăm zilnic, pentru că are efecte benefice asupra stării tale de spirit, inima ta nu este foarte încântată de deciziile tale culinare.

Chiar dacă multitudinea de studii de pe internet susțin că ciocolata este bună pentru sănătatea inimii tale, ei bine, nu prea e. Dar ne încântă oricum orice idee pozitivă despre ciocolată, pentru că ne face să ne simțim mai bine când vine vorba de alegerile noastre culinare. Cel mai nou trend din mediul online este că „ciocolata scade riscul iregularității cardiace”.

Dacă e să fim sinceri pe deplin, ciocolata are în componența sa anumiți compuși care ar putea ajuta sistemul cardiovascular. Aceasta conține flavanoide care contribuie la sănătatea inimii tale, pentru că scad tensiunea arterială și îmbunătățesc dilatația vaselor de sânge. Nu ne îndoim asupra meritelor ciocolatei, dar ne întrebăm totuși cât de utili sunt acești compuși.

Noile studii par destul de convingătoare și asta pentru că sunt realizate pe un număr foarte mare de pacienți și sunt publicate în jurnale prestigioase. Dar la fiecare studiu există și o mică notă de subsol în care se prezintă evidențe potrivit cărora consumul mare de ciocolată prezintă și riscuri arteriale și că există câțiva factori care confruntă ipoteza cu care au plecat la drum, notează Popular Science.

Oscilațiile între rezultatele studiilor se pot datora și diferențelor între conținutul de cacao care se regăsește în fiecare marcă și tip de ciocolată, dar contează la fel de mult și cantitatea pe care obișnuiești să o consumi (am detaliat aici care este cantitatea maximă de ciocolată pe care o poți consuma). De asemenea, deși flavanoidele au câteva beneficii asupra organismului și se regăsesc în multe alte fructe și legume, ciocolata conține o cantitate mare de zahăr care poate da naștere problemelor cardiace.

În final, nu este greșit să te răsfeți cu o bucată de ciocolată și asta ți-ar putea face un bine în ceea ce privește starea ta mentală, dar, în același timp, trebuie să fii conștient de faptul că sănătatea inimii tale ar putea avea de suferit pe termen lung.

Citește și: