Care este cantitatea maximă de ciocolată pe care o poate suporta organismul tău

Care este cantitatea maximă de ciocolată pe care o poate suporta organismul tău

Consumul de ciocolată în exces, dar și a altor alimente, poate fi dăunător pentru organismul uman, putând provoca chiar și decesul consumatorului.

De la începuturile umanității, oamenii au găsit modalități de a evita substanțele otrăvitoare, precum mercur și poloniu, care pot cauza decesul a 50 de milioane de oameni cu doar un gram de vapori. Cu toate acestea, nu suntem încă atât de buni în a determina în ce punct substanțele inofensive pe care le consumăm zilnic devin dăunătoare. Spre exemplu, dacă bei șase cești de cafea pe oră, de-a lungul a 12 ore, asta te va omorî, pentru că 70 de cești conțin suficientă cafeină pentru a-i cauza oricui stop cardiac, potrivit Science Alert.

Știm deja că alcoolul are efecte nefaste asupra organismului, dar știați că 13 shot-uri consecutive te-ar putea omorî? Asta se datorează faptului că alcoolul este sedativ, iar o cantitate suficientă va începe să închidă treptat toate funcțiile de bază ale organismului. Chiar și ceva atât de banal precum e apa te poate omorî, dar va trebui să te străduiești destul de mult, pentru că ar trebui să bei aproximativ șase litri de apă. Apa în exces vor cauza umflarea celulelor creierului atât de mult, încât vei avea parte de convulsii. În plus, ea poate duce, în cazuri extreme, chiar și la moartea consumatorului.

Pe de altă parte, dacă eviți să bei lichide și consumi o cantitate prea mare de sare, celulele tale vor începe să se micșoreze atât de mult încât vor ajunge să sufere de o afecțiune numită hipernatremie. Iar consumul (deodată) a 48 de lingurițe din condimentul favorit este suficient cât să cauzeze această reacție, conducând la convulsii, comă sau chiar la decesul consumatorului, potrivit acelorași surse.

Nimic nu este sigur în cantități exagerate, iar chiar și consumul de ciocolată poate fi mortal în cantitățile potrivite. Dacă vă preocupă sănătatea animalelor voastre, probabil că sunteți la curent cu faptul că nu ar trebui să le dați ciocolată. Aparent, aceeași substanță (teobromina) poate dăuna și organismului uman, doar că în cantități diferite. Corpul uman poate metaboliza mai eficient teobromina, ceea ce înseamnă că doar consumând aproximativ 85 de tablete de ciocolată (de dimensiuni normale) va duce la acest rezultat devastator.

Citește și: