Dronele cu brațe îți vor livra cumpărăturile direct la ușa casei

Dronele cu brațe îți vor livra cumpărăturile direct la ușa casei

Un nou brevet ne indică o tehnologie inovatoare prin care dronele vor căpăta brațe cu ajutorul cărora ne vor livra cumpărăturile direct la ușa casei.

În acest ritm alert al progresului tehnologiei care stă la baza dronelor, cerurile se vor întuneca curând de aceste obiecte bâzâitoare, iar cumpărăturile pe care le realizăm online își vor face apariția mult mai rapid în fața ușii noastre. Deși dronele nu au o autonomie foarte mare, IBM dezvăluie un brevet care le-ar permite dronelor să facă schimb de colete în timpul zborului, astfel încât livrările s-ar putea desfășura pe un traseu mai lung.

Designul pe care IBM îl propune este inovator și le va oferi dronelor un set de brațe care se pot conecta și bloca în timpul zborului pentru a asigura transportul în siguranță al coletelor. Aceste mașinării vor dispune, de asemenea, de un sistem de comunicare sofisticat prin care vor fi conectate de sistemul de logistică al companiei, potrivit Mashable. Rolul acestui software este de a se asigura că toate lucrurile decurg așa cum ar trebui. În plus, prin intermediul acestuia, IBM va ști când există nereguli și va putea interveni cu promptitudine pentru a rezolva eventualele probleme, iar cu ajutorul sistemului GPS care va fi inclus în construcția lor ele vor fi cu ușurință detectate atât de companie, cât și de client.

Prin această nouă tehnologie, clientul ar putea deveni chiar mai activ, iar echipa de ingineri de la IBM își imaginează o lume în care clienții nerăbdători și-ar putea trimite propriile drone pentru a prelua coletele mult așteptate de la dronele care se află deja pe drum.

Acest brevet nu are o singură utilitate și se întrevăd o multitudine de posibile aplicații. Spre exemplu, aceste mașinării complexe ar putea fi folosite cu scopul de a distribui medicamentele necesare într-o zonă izolată sau în țările subdezvoltate.

Deși acest sistem de transfer există momentan doar pe hârtie și nu a fost încă testat de companie, IBM susține, prin intermediul unui reprezentant, că acest proiect poate fi construit și testat în limitele tehnologiei disponibile.

Citește și: