Marile deversări de petrol ar putea fi curățate cu ajutorul părului uman

Marile deversări de petrol ar putea fi curățate cu ajutorul părului uman

Deversările de petrol sunt unele dintre cele mai nocive accidente care se pot întâmpla. De fiecare dată când un astfel de dezastru se petrece, poluarea cauzată de el atinge cote alarmante, iar foarte multe specii de pești și ființe care trăiesc în mări și oceane încep să moară. Pentru a împiedica astfel de scenarii să se mai petreacă, o studentă din Australia a sugerat o alternativă mai bună la plasticul sintetic care este folosit în prezent pentru a curăța mările și oceanele.

Părul uman ar putea fi soluția pentru promblema deversărilor de petrol. El este o alternativă atât ieftină cât și foarte eficace. Părul este un absorbant natural care poate reține ulei care să cântârească de până la nouă ori greutatea sa. Acest lucru explică totodată și de ce ni se îngrașă părul. În prezent, sunt folosite multe materiale sintetice fabricate din plastic pentru a curăța o deversare majoră.

Dacă părul lung este considerat o resursă foarte bună pentru a crea peruci naturale, cel scurt, de tipul celui pe care îl vedem împrăștiat pe podelele frizeriilor, este considerat deșeu. În loc să fie aruncat sau ars, el poate fi folosit în scopuri umanitare. Toată această metodă a fost gândită de Rebecca Pagnucco, o studentă masterandă în cadrul Universității Tehnologice din Sydney. Pe lângă părul uman, chiar și lâna sau bumbacul pot acționa cu eficiență sporită în cazul deversărilor de petrol.

Studenta speră să ”împuște” doi iepuri dintr-o lovitură cu ideea ei. Astfel, va face curățarea mărilor și oceanelor mai ieftină și mai eficientă și va limita și cantitatea de deșeuri care survine în urma unor astfel de evenimente neplăcute, notează Sciencealert.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: