O tânără a orbit din cauza dependenței de jocuri pe mobil

O tânără a orbit din cauza dependenței de jocuri pe mobil

Există multe jocuri pe mobile care creează dependență, dar nu s-a așteptat nimeni ca această obsesie să lase pe cineva fără vedere.

Suntem predispuși la o serie stufoasă de vicii în fiecare zi. De la țigări sau alcool și până la jocuri de noroc, foarte mulți dintre noi suferă de diferite pasiuni duse la extrem. Până și obsesia pentru slăbit se poate transforma cu ușurință într-un viciu de care nu te mai poți lăsa.

Deja de câțiva ani, a devenit evident că jocurile video au potențialul de a crea dependență. Mai ales când este vorba de jocuri online, acestea trezesc un spirit competitiv absurd în interiorul unor persoane. Având în vedere că aceleași experiențe de gaming social sunt acum disponibile și pe mobile, primele victime erau inevitabile.

Una din primele persoane care a orbit temporar, dar riscă să-și piardă pentru todeauna vederea din cauza dependenței de jocuri pe mobile este o tânără chinezoaică. Wu Xiaojing are 21 de ani și nu se poate lăsa de Honor of Kings. Titlul este unul dintre cele mai populare în China. Știrea a făcut înconjurul lumii, iar cei de la Mashable au detaliat mai multe circumstanțe ale situației neplăcute.

Tânăra a afirmat că, în zilele în care nu merge la serviciu, se trezește la 6:00 dimineața, mănâncă ceva rapid și inițiază o sesiune de gaming care se încheie la ora 16:00. După o gustărică și un pui de somn, începe o nouă sesiune de gaming care se încheie la ora 1 – 2 noaptea. Partea ironică este că părinții au avertizat-o că ar putea să orbească.

Wu a ajuns la spital în urmă cu câteva zile după ce și-a pierdut brusc vederea la ochiul drept. A trebuit plimbată pe la mai multe centre de diagnosticare până când un doctor i-a spus că suferă de ocluzie retinală arterială la ochiul drept. Această afecțiune se întâlnește de obicei la persoane în vârstă și are potențialul să devieze în orbire permanentă.

Citește și: