De ce poziția ”W” poate dăuna dezvoltării copilului tău

De ce poziția ”W” poate dăuna dezvoltării copilului tău
10:37 14.04.2017

Deși copiilor le place să se așeze în poziția ”W” atunci când se uită la televizor sau se joacă cu ceva, experții susțin că ea poate dăuna dezvoltării copilului tău.

Populara poziție ”W” pare să fie preferată de copii, iar părinții probabil că au observat acest fapt deja. Denumirea poziției vine de la forma pe care o creează picioarele atunci când persoana stă în șezut, cu genunchii îndoiți și picioarele de o parte și de alta a corpului, îndreptate spre exterior.

Există o suită de cercetări și studii pe acestă temă, iar deși unele dintre ele ți-ar spune să nu te îngrijorezi, altele îți vor face cunoscute pericolele acestei poziții. Osteologul Avni Trivedi vorbește despre creșterea, dezvoltarea și problemele ortopedice pe care aceasta le-ar putea cauza. Poziția ”W” modifică poziția normală a coloanei vertebrale și pune presiune pe ligamente în dezvoltare, din partea inferioară a corpului, precum șolduri și genunchi, potrivit mirror.co.uk.

Deși ai putea crede că în cazul copiilor foarte elastici, ea nu mai este atât de problematică, poziția ”W” are efecte dăunătoare și în cazul lor. Aceasta poate supraextinde tendoanele și slăbii mușchii trunchiului.

De asemenea, la fel de periculoasă e poziția „turcească”, care presupune statul în șezut, cu picioarele încrucișate. Aceasta pune presiune pe gât, umeri și pe partea superioară a spatelui. Dacă luăm în calcul faptul că cei mici deja pun suficientă presiune pe aceste zone, atunci când cară ghiozdanul greoi spre școală sau când stau cu ochii în telefon, lucrurile acestea devin relevante.

În plus, atunci când adoptă această poziție, copiii tind să încrucișeze mereu în același fel picioarele, iar acest fapt pune mai multă presiune pe unul dintre acestea, cauzând un dezechilibru în alinierea ligamentelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: