De ce ați da 700 de dolari pe o tabletă Sony cu cerneală electronică

De ce ați da 700 de dolari pe o tabletă Sony cu cerneală electronică

În 2014, Sony s-a aruncat la un pariu curajos în momentul lansării unei tablete supradimensionate cu cerneală electronică. Acum a lansat o nouă versiune.

În marea de tablete pe care le găsiți în orice magazin de electronice, Sony speră că există o nișă ce nu a fost încă exploatată de concurență. Este vorba de un public ce dorește toate beneficiilile interacțiunii cu o foaie tradițională de hârtie în format digital. În mod evident, ideea nu este neapărat neinspirată. Problema ține de prețul gadgetului cu care vrei să satisfaci nevoile amatorilor de hârtie în era digitală.

Pornind de la această premisă, în 2014, Sony a lansat Digital Paper. Respectivul gadget cu o diagonală de 13,3 inci era cât se poate de atrăgător, chiar dacă era construit în jurul unui panou E Ink cu cerneală electronică ce suporta editarea textului. Problema este că numărul celor care ar da 1100 de dolari pe o tabletă pe care nu te poți uita la filme este infim spre inexistent.

Se pare totuși că acel public există. În orice alte circumstanțe ar părea ciudată lansarea unei versiuni îmbunătățite a respectivului Sony Digital Paper. Noul model, DPT-RP1, pe lângă faptul că este mult mai atrăgător decât prima variantă, este și semnificativ mai ieftin. Costă doar 700 de dolari. În continuare mi se pare absurd ca cineva să facă o astfel de investiție într-un gadget menit să înlocuiască hârtia, dar s-ar putea să mă înșel.

Generația a doua de Sony Digital Paper cu un ecran de cerneală electronică are tot o diagonală de 13,3 inci, dar rezoluția nativă a crescut de la 1200 x 1600 puncte până la 1650 x 2200 puncte. De asemenea, este mult mai subțire și mai ușor decât predecesorului său. Include NFC pentru deblocare rapidă prin intermediul altor gadgeturi smart. În altă ordine de idei, nu face decât să citească PDF-uri cărora le puteți atașa adnotări folosind un stylus. Ca bonus, cu aplicația Digital Paper pentru PC puteți crea PDF-uri din documentele voastre preferate pe care le puteți ulterior transfera fără fire între sistem și tableta DPT-RP1.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: