24 sept. 2016 | 10:33

Huawei și Leica vor dezvolta împreună software pentru cameră și pentru realitatea augmentată

ACTUALITATE
Huawei și Leica vor dezvolta împreună software pentru cameră  și pentru realitatea augmentată

Huawei și Leica au anunțat inaugurarea unui centru de cercetare și dezvoltare al cărui scop va fi producerea de tehnologii software pentru camere foto, dar și pentru realitatea virtuală și augmentată. 

Lansarea vine la șapte luni de la anunțul public al parteneriatului lor pe termen lung în domeniul ingineriei optice și la cinci luni de la lansarea popularelor modele de smartphone-uri Huawei P9 și P9 Plus.

Noul centru, situat în Wetzlar, Germania, unde se află și headquarter-ul global Leica, va conduce la dezvoltarea unor sisteme optice și tehnologii, bazate pe software, pentru a îmbunătăți calitatea imaginii în cazul unor game variate de aplicații foto pentru dispozitive mobile. Alte proiecte derulate în cadrul centrului vor include dezvoltarea de soluții de Augmented reality (AR) și Virtual reality (VR). În afara utilizării resurselor R&D ale ambelor companii, Huawei și Leica plănuiesc să colaboreze cu universități germane sau internaționale, precum și cu instituții din domeniul cercetării.

Fondarea centrului este rezultatul viziunii și suportului oferite de Ren Zhengfei, fondatorul Huawei și Dr. Andreas Kaufmann, acționarul majoritar și președintele consiliului de administrație al Leica Camera AG.

În viitor, peste 90% din traficul de date va fi reprezentat de imagini și clipuri video,” a declarat Ren Zhengfei, fondatorul Huawei. “Max Berek Innovation Lab oferă capacitatea de a stabili un parteneriat și mai apropiat cu Leica, care să ducă la îmbunătățirea continuă a calității imaginilor și a conținutului video. Ca rezultat, vom livra cele mai avansate inovații de pe piața camerelor foto pentru smartphone-uri și vom aduce și mai multă valoare pentru consumatori.”, a completat acesta.

Centrul R&D poartă numele lui Max Berek (1886 – 1949), pionierul german din domeniul microscopiei și creatorul primelor obiective Leica, care a fost deasemenea responsabil pentru designul optic a mai bine de 20 obiective pentru legendara cameră de 35mm, inventată și construită de Oskar Barnack.