D-Link Omna este o soluție smart de supraveghere completă

D-Link Omna este o soluție smart de supraveghere completă

Utilizatorii de iDevice-uri se vor bucura să afle că s-a lansat noua cameră IP smart D-Link Omna compatibilă cu platforma Apple HomeKit pentru case inteligente.

Securitatea căminului este foarte importantă și chiar dacă nu v-ați instalat un sistem elaborat de supraveghere în casă, o cameră IP instalată într-un punct cheie este o soluție bună. Majoritatea modelelor disponibile pot trimite un flux video către smartphone-ul din buzunar, dar D-Link Omna include câteva particularități smart în plus.

Foarte aspectuoasă și încărcată cu cele mai noi tehnologii, camera din imaginea de mai sus a fost prezentată pentru prima oară la CES 2017. Acum poate fi și achiziționată. Conform descrierii oficiale, este prima cameră IP certificată pentru utilizare în tandem cu platforma Apple HomeKit. Asta nu înseamnă că aveți nevoie de un iPhone pentru a o utiliza, ci că dispozitivele mobile Apple vor interacționa nativ cu ea, fără vreun software suplimentar cu condiția să ruleze iOS 10 sau mai nou. În plus, vor putea primi notificări direct pe ecranul telefonului în situația unui eveniment neplăcut.

De forma unui cilindru destul de înalt, camera D-Link Omna generează un flux video Full HD 1080p. Sistemul optic foarte performant îi permite să imortalizeze un câmp vizual de 180 de grade. Ca urmare, o puteți ascunde într-un colț al camerei și nici un centimetru nu va rămâne nesupravegheat. Nu lipsește din ecuație un microfon, un difuzor pentru conversații de la distanță și o sursă de lumină infraroșu. Aceasta din urmă face o treabă foarte bună până la o distanță de aproximativ cinci metri. Un senzor de mișcare completează pachetul.

Cea mai utilă din punctul meu de vedere este prezența unui slot pentru carduri microSDXC pentru situația în care vreți să stocați zeci sau sute de ore de înregistrări fără investiții astronomice în servicii de cloud sau hard disk-uri externe. Prețul noii camere D-Link Omna este de 200 de dolari și o puteți cumpăra de pe Amazon și de la magazinele Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: