PlayTest – D-Link DCS-2136L: O cameră video ca să-ți supraveghezi ușor proprietățile

PlayTest - D-Link DCS-2136L: O cameră video ca să-ți supraveghezi ușor proprietățile

Și dacă tehnologia a devenit mai bună, de ce nu ar deveni foarte utilă? În urmă cu câțiva ani era destul de dificil să-ți monitorizezi casa și să fii informat dacă apar incidente, dar mai ales era costisitor. Acum, există gadgeturi de tipul camerei D-Link DCS-2136L.

D-Link DCS-2136L este o cameră video de mărimea unui phablet, sprijinită într-un picior și dotată cu un senzor de mișcare. Înregistrează videoclipuri la rezoluție HD, dar mai ales înregistrează suficiente zile pe un card microSD. Și da, sunt aplicații prin care o poți monitoriza și să te conectezi la aceasta prin Internet.

Preț: D-Link DCS-2136L este la eMAG la un preț de 1.050 de lei.

Ce trebuie să știi despre D-Link DCS-2136L

D-Link DCS-2136L este o cameră video care îți poate supraveghea casa atât ziua, cât și noaptea, are detector de mișcare și până la șapte zile poate stoca videoclipuri pe cardul microSD cu care vine. Acesta e doar de 16GB, dar poți pune unul de până la 32GB, dacă știi că lipsești un timp mai mare de acasă. De asemenea, are portul RJ45 (Ethernet), iar astfel te poți conecta prin aplicație la fluxul video al camerei. Are și conectivitate wireless în standard 802.11ac.

Camera wireless pentru filmare zi-noapte DLink DCS 2136L (5)

Senzorul este de 1,3 megapixeli și îi permite să filmeze HD la 1.280×720 pixeli până la 30 de cadre pe secundă și în format 16:9. Dacă vrei clasicul 4:3, rezoluția maximă este de 1.024×768 pixeli. Senzorul mai are și o lentilă cu diafragmă de f/1.4, ceea ce îl face foarte luminos și potrivit pentru filmările nocturne.

D-Link DCS-2136L mai are și un zoom digital de 10x, dar nu este recomandat. Cu cât faci zoom, cu atât degradezi imaginea înregistrată. Există, de asemenea, microfon încorporat, dar și difuzor, iar distanța minimă de focalizare este de 30 cm. Poți configura rezoluția sau poți pune text ori data la care s-a realizat înregistrarea peste imagine.

Camera wireless pentru filmare zi-noapte DLink DCS 2136L (6)

Prin aplicatia mydlink Lite pentru iPhone și Android ai acces rapid și ușor la ceea ce imaginea înregistrează, dar aceasta nu stochează în cloud. Te poți conecta însă prin WiFi sau pachet de date mobil și poți verifica din când în când ce se întâmplă acasă, la birou sau acolo unde ai montat camera. Dacă ai mai multe camere D-Link sub supraveghere, poți folosi D-ViewCam și poți vedea până la 32 de camere pe un singur ecran. Devine astfel un sistem CCTV în toată regula, dacă vorbim doar de monitorizare interior, căci nu rezistă la apă.

Camera wireless pentru filmare zi-noapte DLink DCS 2136L (3)

Plusuri, minusuri și alte considerente pentru D-Link DCS-2136L

D-Link se laudă pentru D-Link DCS-2136L cu filmarea color pe timp de noapte. Este un plus. Totuș, poate ai nevoie sau poate n-ai de filmare color, dar cu siguranță n-ar strica o rezoluție mai bună sau o calitate mai bună a imaginii, fiind vorba, totuși, de un produs lansat în 2014. Poate odată cu versiunea de anul acesta se schimbă puțin în bine.

Calitatea imaginii are de-a face cu senzorul destul de mic al camerei: 1/3 inci. Ai însă acces la flux prin Internet, chiar dacă nu poți înregistra undeva în cloud, și pe timp de zi rezoluția HD e suficient de bun pentru scopul camerei. Mai mult, că tot ziceam de filmarea nocturnă, există și un LED care poate umple camera, pe o rază de câțiva metri, cu lumină ca să vezi mai bine ce se întâmplă. De asemenea, camera are un suport mobil, ca s-o reglezi într-o poziție potrivită locului pe care vrei să-l ții sub supraveghere.

Camera wireless pentru filmare zi-noapte DLink DCS 2136L (1)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: