Cum să iei țeapă pe Internet: Dezamăgirea unui român care își comandase un televizor

Cum să iei țeapă pe Internet: Dezamăgirea unui român care își comandase un televizor

Un tânăr de 29 de ani din Suceava s-a trezit într-o zi și s-a gândit că are nevoie de un televizor. Zis și făcut. A intrat pe Internet, a căutat oferta cea mai bună, și a comandat de pe un site numit edigital.ro. Nimic interesant până aici. Când a primit însă coletul mult așteptat, suceveanul a avut parte de o surpriză enormă. În cutia care i-a sosit la ușă erau două crengi de brad, două pietre dar și un suport TV.

Ghinionistul apucase chiar să plătească coletul, iar televizorul nu a mai venit niciodată. Acesta a depus o plângere la poliție cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni. El a plătit suma de 2.695,56 lei pentru un televizor Samsung comandat de pe site-ul edigital.ro. Cutia care i-a venit acasă nu avea nici măcar forma uneia în care ar putea încăpea un televizor, aceasta fiind mai mult pătrată decât dreptunghiulară.

țeapă televizor

Țeapa pe Internet este un fenomen destul de întâlnit în România. Multă lume, din naivitate, comandă lucruri de pe site-uri de care nu a auzit nimeni. Ei văd ofertele foarte bune și sunt de părere că dau lovitura. Însă surpriza e mare atunci când primesc coletul în cauză. De-asta e bine să comandați doar de pe site-uri sigure, despre care sunteți convinși că nu practică înșelăciuni. Gândiți-vă de două ori înainte să comandați un produs de pe site-uri de genul edigital.ro.

”Nu doar «metoda accidentul» sau «păcăleala prin SMS» fac parte din înşelăciuni, dar şi schimbul valutei «la negru», achiziţionarea de bunuri prin diverşi intermediari, vânzarea de maşini de cusut pentru sume exorbitante, achiziţionarea de produse prin intermediul Internetului sunt tot atâtea cazuri care vă pot lăsa cu buzunarele goale. Tocmai de aceea atragem încă o dată atenţia cetăţenilor cu privire la modul de achiziţionare a bunurilor de pe site-urile de internet, pentru a se asigura cu privire la calitatea şi conformitatea acestora, precum şi cu privire la date minime referitoare la vânzător”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu, pentru Adevărul.ro.

Citește și:
Etichete: