Cum poți fi spionat de un Smart TV: Ghidul serviciilor secrete

Cum poți fi spionat de un Smart TV: Ghidul serviciilor secrete

WikiLeaks a publicat informații despre unealta CIA pentru spargerea de Smart TV-uri, cunoscută ca ”Weeping Angel”.

Weekendul trecut, cei de la WikiLeaks au publicat și ”manualul utilizatorului” pentru unealta de hacking, iar acesta arată exact ceea ce trebuie să facă un agent al CIA pentru a transforma un Smart TV de la Samsung într-un microfon activ. Există o mulțime de setări, chiar și pentru bitrate, în caz că agenții au nevoie de înregistrări de calitate ridicată.

Când unealta a apărut pentru prima dată în spațiul public, Samsung a declarat că rezolvarea acestei probleme este o urgență, dar nu este clar dacă televizoarele pot primi un update care să protejeze clienții împotriva uneltei Weeping Angel.

Unealta este destul de limitată, deoarece poate fi folosită doar pentru modelele de televizoare din seria F și trebuie să fie instalate personal, cu ajutorul unui stick USB introdus în televizorul care trebuie infectat. Weeping Angel nu poate fi folosit pentru supraveghere în masă, astfel că și dacă ai un televizor din seria F, riscul să fi fost infectat e aproape inexistent.

Cu toate acestea, sunt o mulțime de implicații care nu trebuie ignorate. CIA nu este singura agenție care are asemenea unelte și putem intui că și NSA deține așa ceva. De asemenea, este foarte probabil și ca Rusia sau China să dețină astfel de unelte prin care să exploateze un Smart TV, arată theverge.com.

Pe măsură ce industria devine tot mai deschisă către comenzi vocale, microfoanele devin omniprezente, astfel că e din ce în ce mai greu să găsești televizoare care să nu fie vulnerabile. Problema este a întregii industrii, iar soluțiile nu se văd la orizont.

Citește și: