Cum dezactivezi „OK Google“ pe Android și la ce ajută

Cum dezactivezi „OK Google“ pe Android și la ce ajută

E bine să știi cum dezactivezi OK Google pe Android dacă vrei să sporești un pic autonomia telefonului sau te stresează că te ascultă în permanență.

Google Assistant face o treabă surprinzător de bună pe Android, iar cei de la Google au ajuns să integreze asistentul virtual proprietar pe boxe inteligente de foarte bună calitate. Pe mobile, îl poți apela foarte ușor cu comanda „OK Google”. În funcție de setările pe care le ai pe telefon, smartphone-ul te-ar putea asculta tot timpul pentru a fi pe fază atunci când pronunți cuvintele cheie. Deși datele tale sunt păstrate în siguranță de către Google, s-ar putea totuși să te crispezi la gândul că fiecare afirmație pe care o spui pe parcursul zilei este procesată de terminalul din buzunar. Pentru a înțelege un pic mai bine amploarea informațiilor pe care gigantul din Mountain View le are despre tine, poți accesa acest link.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum dezactivezi OK Google pentru ca telefonul să nu te mai ascult tot timpul, primul pas pe care trebuie să-l faci este să intri în aplicația Google. S-ar putea să fie accesibilă atât din bara de aplicații, cât și printr-o apăsare prelungită pe butonul principal de la telefon. Imediat ar trebui să vezi un ecran de Google Now cu informații contextuale legate de locația în care te afli, câteva știri care ți s-ar putea părea interesante și, în partea de sus, motorul de căutare omonim.

Apasă în dreapta sus pe cele trei liniuțe și intră la Settings din acel meniu principal. Din noua fereastră secțiunea care te interesează este Voice sau Voce. Fă un tap pe detectare OK Google sau OK Google Detection. Debifează toate opțiunile pe care le ai în fața ochilor. Modificările ar trebui să intre în vigoare în timp real și, după aceea, vei fi limitat la a scrie dacă vrei să găsești ceva pe Google.

Citește și: