Cum dezactivezi istoricul căutărilor pe iPhone simplu și rapid

Cum dezactivezi istoricul căutărilor pe iPhone simplu și rapid

Indiferent de motivele pe care le-ai putea avea pentru acest gest, e bine să știi cum dezactivezi istoricul căutărilor pe iPhone, chiar pentru puțin timp.

Ultimele versiuni de iOS au devenit din ce în ce mai complexe. Au introdus foarte multe funcții noi, dar au continuat să fie în mare parte intuitive. Un iPhone nu a fost niciodată dificil de utilizat, dar încercând să se alinieze la standardul stabilit de Android și chiar să-l depășească pe alocuri, cei de la Apple au făcut o treabă foarte bună cu integrarea Spotlight. În definitiv, degeaba ai o cantitate semnificativă de conținut pe iPhone, dacă nu-l poți găsi cu ușurință când ai nevoie de el.

Problema este însă că sunt destul de multe situații în care ți-ai dori ca o persoană care îți ia telefonul două minute să nu vadă cât de mult stai pe Instagram sau că folosești Telegram pentru discuțiile cu anumite persoane. Practic, cel mai bine ar fi să poți căuta rapid și eficient când ai nevoie de ceva, dar să știi cum dezactivezi istoricul căutărilor pe iPhone pentru momentele în care îți pune cineva mâna pe smartphone.

În iOS 10, Spotlight nu se reflectă doar în motorul de căutare pe care îl găsești când tragi în jos de ecranul cu aplicații. Tot Spotlight este responsabil de lista de aplicații accesate cel mai des care se autogenerază. Din fericire, aceasta poate fi dezactivată, atât din stânga ecranului principal când telefonul este blocat, cât și din partea de sus a ecranului când trageți de toate aplicațiile în jos.

În primul rând, trebuie să intri în Settings sau Configurări la secțiunea General. După ce accesezi Căutare Spotlight, dezactivează toate sugestiile – Sugestii Siri, Sugestii în căutare, Sugestii în căutarea referințelor. Dacă ai și o problemă cu lista de aplicații care îți apar când ai telefonul blocat, acelea le poți dezactiva din Configurări – Touch ID și Cod de acces. În secțiunea Acces în ecranul de blocare, debifează Siri. Nu este nevoie de nici o confirmare suplimentară și poți ieși în ecranul principal. Modificările se vor fi aplicat.

iOS Cum dezactivezi istoricul la cautare pe iPhone copy

Citește și: