Cum dezactivezi accesul camerei foto la locație pe Android [VIDEO]

Dacă nu vrei să știe nimeni unde ai făcut câteva poze cu telefonul, trebuie să dezactivezi accesul camerei foto la locație pe Android.

Majoritatea smartphone-urilor actuale, indiferent de sistemul de operare, vin la pachet cu o funcție intitulată geotagging. Aceasta se referă la asocierea coordonatelor GPS fotografiilor pe care le faci cu telefonul. Multe aparate foto lansate în ultimii ani includ aceeași opțiune. Ideea este că, în acest fel, poți descărca fotografiile pe PC sau le poți urca pe Google Maps și imediat le vei vedea dispuse pe o hartă. În plus, poți căuta anumite fotografii în funcție de orașul sau chiar strada în care au fost imortalizate.

Există însă și o parte negativă a conceptului de geotagging. Din acest motiv, ar fi bine să ai în vedere cum dezactivezi accesul camerei foto la locația în care face fotografii. Dacă ai făcut câteva poze spectaculoase cu interiorul noii tale case, ar fi bine să nu aibă asociată adresa de acasă atunci când le postezi pe internet. Nu de alta, dar s-ar putea să fie percepute ca o invitație pentru hoți. De asemenea, o poză aparent banală cu o prietenă poate dezvălui că ești plecat din țară, când ar fi trebuit să fii acasă.

În principiu, ține de fiecare posesor de smartphone să decidă dacă vrea sau nu să posteze online imagini cu informații de locație. De asemenea, este bine de reținut că Facebook șterge acele detalii intime din EXIF-ul fotografiilor postate, iar dacă cineva îți descarcă o imagine, nu poate vedea unde a fost realizată dacă nu menționezi tu în descriere.

Pentru a dezactiva accesul camerei foto la locație pe Android, trebuie să intri în Settings, la secțiunea Applications sau Aplicații. În respectiva listă, ar trebuie să găsești o aplicație intitulată Camera sau Camera foto. Fă click pe ea, intră la secțiunea Permisiuni și debifează Locație. Repetă procedura pentru alte aplicații cu care faci fotografii, gen Instagram sau Facebook.

Alexandru Puiu
16:56 24.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video