Creatorii seriei Hitman vor fi independenți, iar gamerii vor avea de câștigat

Creatorii seriei Hitman vor fi independenți, iar gamerii vor avea de câștigat

Unul dintre popularele FPS-uri din ultimul deceniu, Hitman se pare că va fi produs de acum înainte de un studiu independent, după ce Square Enix a renunțat la IO Interactive.

Timp de câteva luni, destinului îndrăgitei serii de jocuri Hitman a fost incert. Din totdeauna, fiecare titlu din serie a fost produs de IO Interactive și publicat de Square Enix. Din cauza faptului că au fost niște probleme de profitabilitate la mijloc, Square Enix a anunțat că speră să vândă dezvoltatorul jocurilor și că, între timp, a fost întreruptă munca la orice joc nou. După mai multe tentative eșuate, se pare că directorii IO Interactive au strâns suficiente fonduri încât să-și răscumpere independența.

Inițial, IO Interactive a pornit la drum ca un studio intependent și a colaborat cu Square Enix pe partea de publicare a jocurilor dezvoltate in-house. Între timp, Square Enix a cumpărat studioul în 2009 pentru o sumă necunoscută. Nici valoarea tranzacției actuale nu a fost făcută publică.

,,Sunt mândru să anunț că IO Interactive este acum în mod oficial un studio independent.” Hakan Abrak, directorul IO Interactive a publicat anunțul oficial al despărțirii de Square Enix pe site-ul companiei. ,,În mod crucial, ne vom păstra toate drepturile pentru Hitman.” În același context, a anunțat că toate drepturile intelectuale aferente francizei Hitman vor rămâne în continuare în portofoliul IO Interactive.

În practică, această veste înseamnă un singur lucru pentru gameri. IO Interactive are control total asupra francizei și asupra direcției pe care o va urma studioul său de dezvoltare. ,,Suntem pe cale să ne făurim propriul viitor și este incredibil de incitant.

Vizavi de Hitman, după succesul înregistrat de titlul episodic din ultimii doi ani, este bine de știut că se lucrează intens la Hitman Season Two și, din câte se pare, munca pe marginea proiectului este pe jumătate încheiată. Așteptăm doar o dată oficială de lansare și un eventual trailer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: