30 iun. 2017 | 16:09

Costumele inspirate de Star Wars vor face furori pe câmpul de luptă [VIDEO]

ACTUALITATE
Costumele inspirate de Star Wars vor face furori pe câmpul de luptă [VIDEO]

Un centru de cercetare militară din Rusia ne arată cel mai nou prototip de costum de luptă. Aparatura avansată seamănă cu armurile din Star Wars și va fi folosită de soldații ruși în viitoarele bătălii.

Prototipul include o cască, ce acoperă fața și capul soldatului și o armură care protejează corpul acestuia. Cea mai nouă și avansată generație de costume de luptă include un exoschelet care funcționează cu ajutorul unui sistem complex de motoare electrice, hidraulice și alte tehnologii care permit mișcarea membrelor cu mai multă putere și anduranță, abilități necesare în luptă.

Prototipul parcă inspirat de costumele din Star Wars a fost dezvăluit această săptămână la deschiderea celui mai mare centru high-tech de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie din Moscova. Costumul de luptă a fost imaginat și creat de Central Research Institute for Precision Machine Building, un designer de arme din Rusia și unul dintre cei mai importanți distribuitori de echipament militar, scrie rt.com.

Aceștia și-au propus să creeze un concept pentru un costum de luptă al viitorului, pe care îl vor dezvolta în următorii ani, cu ajutorul companiilor specializare în dezvoltarea echipamentului de luptă.

Armata rusească lucrează în mod activ pentru a răspunde provocărilor pe care viitoarele lupte le-ar putea presupune, mai ales pentru că cele mai mari puteri ale lumii investesc în cercetarea și dezvoltarea viitoarelor generații de sisteme de luptă, inclusiv în progresul armamentului și al platformelor robotizate.

Multe cadre militare își imaginează un viitor în care mașinăriile, nu soldații, vor fi cele care vor duce luptele și care se vor întrece în performanțe. Până în acel moment, Rusia investește în armuri rezistente și performante care să protejeze cadrele militare pe câmpul de luptă și ne putem aștepta să vedem unele dintre cele mai sofisticate arme, sisteme de comunicare, dar și aparaturi îmbunătățite care să ofere o protecție crescută pe câmpul de luptă.